Finans

Bratt blir vd för Autoliv

Autolivs nuvarande vd, Jan Carlson, tar över avknoppningen Veoneer, samtidigt bnlir Mikael Bratt vd för Autoliv.

Publicerad 2018-03-22

Autoliv meddelar i dag att vd Jan Carlson lämnar vd-posten och tar över som vd för den planerade avknoppningen Veoneer, Autolivs affärsområde Electronics.

Jan Carlson tillträder i denna roll för affärssegmentet den 1 april 2018. Han fortsätter som ordförande, koncernchef och vd för Autoliv fram till avknoppningen under tredje kvartalet. 

Efter genomförd avknoppning tillträder Mikael Bratt som vd för Autoliv, som då kommer omfatta affärsområdet Passive Safety. Mikael Bratt fortsätter som affärsområdeschef för Autoliv Passive Safety fram till avknoppningen.

Jag är stolt över vad Autolivs team lyckats åstadkomma när vi skapat två fantastiska bolag ur ett. Efter 11 år som VD för Autoliv ser jag fram emot att få anta utmaningen att leda Veoneer i en snabbväxande del av fordonsindustrin. Autolivs verksamhet för passiv säkerhet kommer få en stark ledare i Mikael Bratt, som har mer än trettio års relevant erfarenhet från industrin, säger Jan Carlson, ordförande, koncernchef och VD för Autoliv. 

Mats Backman fortsätter som finansdirektör för Autoliv även efter avknoppningen. Som tidigare tillkännagetts tillträder Mathias Hermansson som finansdirektör för Veoneer den 1 april 2018. 

När avknoppningen har genomförts tillträder Johan Löfvenholm som Chief Operating Officer (COO) för Veoneer. Han är för närvarande affärsområdeschef för Autolivs segment Electronics. 

Autoliv planerar att vid ett senare datum tillkännage de som blir styrelseledamöter för Autoliv respektive Veoneer efter genomförd avknoppning.

Platsannonser

Premium för 199 kr i sommar
Med Premium får du Sveriges bästa oberoende bevakning av finansbranschen

Logga in