Branson visar kontroversiell 9/11-dokumentär

Virgin visar film som anklagar USA:s regering för attackerna den 11 september.

Uppdaterad 2016-02-16
Publicerad 2007-05-03

Passagerare som reser med Richard Bransons flygbolag Virgin kan nu se en kontroversiell dokumentärfilm, som anklagar USA:s regering för att ha planerat och utfört attackerna den 11 september.

Loose Change heter filmen, som är gjord av några amerikanska collegestudenter. Den blev snabbt en favorit i den ständigt växande rörelsen av kritiker till den officiella versionen av terroristattackerna 2001.

Den senaste tiden har flera kända amerikaner sällat sig till konspirationsteoretikerna. Bland annat har Charlie Sheen och Rosie O'Donnell gåt ut och sagt att de tvivlar på den amerikanska regeringens förklaring om hur attackerna gick till.

Över 50 miljoner människor ska ha laddat ner Loose Change, som även visats på tv och på olika filmfestivaler.

Den ifrågasätter bland annat hur kaparna, som hade undermålig flygutbildning, lyckades träffa World Trade Center och hur tornen kunde rasa trots att temperaturerna – enligt deras teorier – inte var tillräckligt höga för att smälta stålet i byggnaderna.

“Vi tycker att det är fantastiskt att Virgin Atlantic har tagit sig an en sån viktig film. Förhoppningsvis hänger andra flygbolag på”, Patricia Hickey, sales manager på Mercury Media, som förmedlade affären.

Se Loose Change här

Platsannonser

Här är finansbolagen och advokatbyråerna som har fått mest i coronastöd
118 miljoner fördelades i branschen. Läs kommentarerna från de som fick mest.

Logga in