Sponsrat Sponsrat

Webbguiden hjälper småföretagare bygga egen hemsida

När personer söker efter produkter eller tjänster idag så använder man Internet för att söka fram vilka företag som kan erbjuda dessa produkter och tjänster. Vanligtvis använder en majoritet söktjänster som Google för att hitta de produkter man är intresserad av. Detta innebär i princip att det företag som inte har en hemsida på Internet aldrig kommer att få in dessa personer som kunder. 

Uppdaterad 2020-07-22
Publicerad 2020-07-22

Därför är det viktigt att företag har en hemsida på Internet där de kan informera om sina produkter och tjänster så att potentiella kunder kan hitta fram till företaget. Med en hemsida på Internet når man inte bara ut till lokala köpare utan kan nå ut till köpare över hela landet.

Man behöver inte anlita dyra webbdesigners eller webbutvecklare för att sätta upp en egen hemsida utan allt som behövs är att man själv sätter av ett par timmar för arbetet. 

Idag så finns det enkla webbpubliceringssystem som man kan använda för att skapa en snygg hemsida men också för att administrera hemsidan. Det innebär att alla kan skapa en hemsida enkelt utan någon kunskap om webbprogrammering.

Webbguiden är en nylanserad tjänst som hjälper småföretagare över hela Sverige att bygga sin egen hemsida.

Bygg din egen hemsida

När man ska skapa sin egen hemsida behöver man först hyra plats på ett webbhotell. Det finns massor av webbhotell att välja mellan som erbjuder olika typer av webbpubliceringsverktyg. 

Ett webbpubliceringsverktyg som du kan använda gratis eller betala en mycket låg månadskostnad för är Wix hemsida. Med Wix kan du själv välja mellan ett stort antal färdiga mallar för hemsidan, som sedan kan göras unika med bland annat egna bilder och färger. 

Efter att du har bestämt designen kan du direkt publicera information på din hemsida så att den är tillgänglig för alla på Internet.

Wix är ett superenkelt webbpubliceringssystem där man enkelt och snabbt får upp en hemsida med ett professionell utseende utan någon kunskap om webbprogrammering. Till hemsidan kan man sedan ansluta ett eget domännamn så att besökarna enkelt kan hitta fram till hemsidan.

Om man även vill sälja produkter på Internet kan man välja Shopify, som är världen mest populäraste e-butik. Hos Shopify kan man snabbt och enkelt lägga upp sina produkter, skriva produktinformation och lägga till bilder. Man kan sätta priser i olika valutor, som exempelvis svenska kronor. 

Att arbeta i Shopify är mycket enkelt och det krävs ingen som helst kunskap i webbprogrammering. Det finns ett stort antal färdiga designmallar man kan välja mellan eller så kan man utveckla sin egen designmall.

Shopify har ett flertal färdiga betalningsmetoder anslutna i system som bland annat kortbetalningar, Paypal och Klarna, vilket innebär att du kan erbjuda köp mot faktura och på avbetalning.

Om Webbguiden

Webbguiden är en sida där småföretag och privatpersoner kan få all information de behöver för att bygga sin egen hemsida. Här får man även information om de bästa webbhotellen och de webbpubliceringsverktyg som man kan hitta hos dessa. 

Hos webbguiden får man också information som gör att man kan jämföra priser och tjänster hos de olika webbhotellen. Det gör att man snabbt kan hitta det mest prisvärda webbhotellet.

Platsannonser