Sponsrat Sponsrat

VPNetic - Så väljer du rätt VPN-tjänst

En VPN eller virtuellt privat nätverk är ett av de smartaste sätten att skydda din integritet online och för att upprätthålla din datasäkerhet. Det kan dock vara svårt att veta vilken VPN-tjänst man skall välja med tanke på det stora utbudet på marknaden.

Uppdaterad 2020-12-09
Publicerad 2020-12-09

Det finns flera fördelar med att använda en VPN-tjänst. Har du ett behov av total anonymitet så är således en VPN den optimala lösningen. En VPN-tjänst skapar en säker uppkoppling mellan din enhet och servern du är uppkopplad mot, vilket ger en bättre integritet till skillnad från proxy-servrar som endast döljer enhetens IP-adress. Med en VPN-tjänst får du även en bättre säkerhet. Om du skall skicka eller ta emot konfidentiell information över nätet kan en VPN-tjänst göra detta betydligt säkrare. För att välja rätt VPN-program så kan du med fördel använda en jämförelsemotor eller VPNetic, som har samlat alla de bästa tjänsterna på en och samma sida.

Olika VPN-program för olika behov

Vissa VPN-tjänster funkar bra om du använder dem vid enstaka tillfällen, medan andra är mer fördelaktiga på att kringgå de begränsningar som vissa bolag sätter på sina tjänster, hemsidor och appar. Det finns även vissa VPN-tjänster som inriktar sig till de som har ett behov av att ladda ned större filer och som vill kunna göra detta ifred. De flesta av de olika VPN-programmen på marknaden finns tillgängliga på alla enheter, men du bör däremot försäkra dig om att den VPN-tjänst du väljer även täcker det specifika operativsystem du använder.

En annan viktig faktor att kika efter när du väljer VPN är antalet servrar som programmet har.

De VPN-tjänster som drivs på ett fåtal servrar har som regel lägre hastigheter vilket betyder att när de är många användare samtidigt, så kan de inte leverera tillräckliga hastigheter. Av den anledningen är det av största vikt att du väljer en VPN-tjänst som har många VPN-servrar men även ett bra uppehåll av dem.

Pressansvarig:

Frida Engström

Info@prdirekt.se

Platsannonser