Sponsrat Sponsrat

Verktyg till pappa i julklapp

Uppdaterad 2020-12-11
Publicerad 2020-12-11

Pappor älskar att fixa, renovera, bygga till och bygga om. Speciellt pappor som kommit upp i åldern och inte behöver förvärvsarbeta längre.

Och detta är utmärkt! Har du en pappa som är aktiv och tycker om dessa saker bör du uppmuntra det. Det håller honom aktiv, glad och samtidigt kan du själv som dotter eller son ha nytta av din pappas arbete.

Men en pappa behöver verktyg. Verktyg är utmärkta julklappar till pappa som han kan använda i sina byggprojekt. Vi listar här 5 verktyg som pappa kommer älska att hitta under granen i jul!

Multiverktyg - gör flera jobb med ett verktyg

Multiverktyg har slagit stort de senaste åren. Inte konstigt är det - ett multiverktyg ersätter många andra verktyg.

Troligen är din pappa av den gamla skolan och anser att det behövs ett verktyg till en uppgift. Inte konstigt - så är pappor ofta uppvuxna.

Men med dagens moderna teknik och smarta lösningar finns dessa multiverktyg. Med ett sådant kan du skruva, borra, spika - jag en massa saker med ett och samma verktyg!

Räkna med att han är lite skeptiskt till en början. Men när han väl börjat använda sitt multiverktyg kommer han inte släppa blicken från det. Ett utmärkt verktyg att ge till pappa i jul! En svets - till pappan som är expert!

Om din pappa är en erfaren hemmafixare eller bygger om stugan på landet är en svets ett bra tips. Svets används för att sammanfoga olika ytor av metall på ett professionellt sätt.

Att svetsa skiljer sig från att löd vilket är den vanligaste metoden för att sätta ihop metallföremål. Vid lödning används ett externt material som värms upp och som både metalldelarna fäster på. Vid svetsning värms själva metallföremålen upp och sätts ihop.

Låter det avancerat? Antagligen - men din pappa kommer älska att hitta en svets under julgranen!

Verktygsbälte - för smart förvaring av verktygen

Nästa tips är verktygsbältet. Ett bälte där pappa kan hänga och förvara alla sina verktyg samtidigt som han arbetar. Smidigt och enkelt.

Samtidigt sparar det mycket tid att kunna ta med sig flera verktyg upp på stegen, på taket eller var än arbetat nu utförs. Att gå tillbaka till verktygslådan varje gång är jobbigt och tidskrävande.

Verktygsbältet är en utmärkt gåva att ge till pappa om han inte redan har ett hemma.

En smart tumstock

En tumstock har din pappa garanterat redan i verktygslådan. Men en smart tumstock - det är inte många som har eller vet om. En perfekt present som gör fixandet och byggandet mycket enklare!

Vad är då en smart tumstock frågar du dig säkert? Det är en tumstock som dels kan mäta som en vanlig tumstock - alltså att du fäller ut den. Men du kan även mäta runda ytor, hörn eller svängar genom ett snöre som dras ut. Mycket enklare i många situationer.

Många modeller har även en inbyggd laser-funktion som gör att du kan mäta ett avstånd med en laserstråle. Supersmart och enkelt om det är en svåråtkomlig yta/sak som ska mätas.

Verktygsskåp som kan låsas

Slutligen har vi verktygsskåpet - varje händig pappas dröm. Ett skåp för förvaring av alla verktyg som kan låsas så att han slipper nyfikna oinbjudna hemmafixare som rör hans älskade prylar.

Platsannonser