Sponsrat Sponsrat

Ventus Norden firar 5 år & 500 installationer utav FTX

Ventus Norden är ett av de ledande ventilationsföretagen i Sverige och har under 5 år utfört mer än 500 installationer av FTX-system för både privatpersoner, företag och för fastighetsbolag.

 

 

Uppdaterad 2020-02-10
Publicerad 2020-02-10

 

Ventus Norden är specialister på att konvertera gamla ventilationsanordningar med självdragssystem till FTX-system. Detta ger många fördelar för en fastighetsägare som bland annat renare luft och återvinning av värmen från utluften, vilket innebär besparingar för uppvärmning av fastigheten.

FTX-system är ett mekaniskt ventilationssystem som renar luften som tillförs fastigheten från bland annat radon, pollen och andra partiklar. Det gör att luften inomhus blir ren, frisk och fri från skadliga ämnen.

Ett FTX-system renar inte bara inomhusluften utan den återvinner även värmen från den gamla luften som sugs ur fastigheten och kan på så sätt tillföra ny, varm och renad luft till fastigheten. Det betyder att ett FTX-system kan bidra till att sänka uppvärmningskostnaderna för en fastighet med betydande summor.

Systemet installeras lämpligast på en vind, vilket innebär att den friska luften som tillförs fastigheten hämtas upp en bra bit från marknivån, där det är vanligt att det finns radon. Genom ventilationskanaler så tillförs vanligtvis frisk luft till sovrum och vardagsrum medan utsläpp av gammal luft sker genom bland annat badrum, kök och tvättstuga.

Den luft som går ut ur fastigheten passerar en värmeväxel som återvinner värmen från den luft som går ut ur fastigheten. Denna värme används sedan för att värma upp den luft som tillförs fastigheten vilket ger betydande kostnadsbesparingar för fastighetens uppvärmning.

Utför även radonsanering

Ventus Norden är experter på radonsanering och har under åren hjälp många fastighetsägare att få ren luft till sina fastigheter och därmed sänka radonhalten till ofarliga nivåer.

Fastighetsägare kan kontakta Ventus Norden om de har uppmätt höga halter av radon i sin fastighet. Företaget kan då ta fram prisförslag på att effektivast få ned radonhalten, anpassat efter kunden och fastighetens förutsättningar.

Radon finns i marken över stora delar av Sverige och kan läcka in bostäder genom dåligt tätade utrymmen i källare eller i grunden. Radon kan även ta sig in i fastigheten med vattnet eller komma från gammalt byggnadsmaterial. Oavsett vad som bidrar till att höja radonhalten inne i bostaden så kan Ventus Norden utföra en radonsanering genom ett flertal olika metoder.

Om Ventus Norden

Ventus Norden är ett ledande ventilationsföretag som utför arbeten över stora delar i Sverige. Ventus Norden är specialister på att installera FTX-system och har under de senaste 5 åren installerat över 500 FTX-system hos privatpersoner, företag och fastighetsbolag. Ventus Norden utför ventilationsarbeten både i samband med renoveringar men också vid nybyggnation.

Platsannonser