Sponsrat Sponsrat

VäxtEko.nu - Silverfiskar hör till några av de mest oönskade skadedjuren i svenska hem

Trots sin ringa storlek är Silverfiskar ett skadedjur som kan orsaka stora problem i våra hem - och dessutom året runt. VäxtEko.nu delar här med sig av sina tips på hur man bäst blir av med ohyran.

Uppdaterad 2021-01-15
Publicerad 2021-01-15

Silverfisk hör till det skadedjur som svenskarna helst inte vill upptäcka i sina hem. Silverfisken kan endast leva inomhus och de kan således orsaka stora skador i hemmen året runt. Trots att de är helt ofarliga för oss människor så kan de göra skada på exempelvis tapeter, böcker och kläder.

Den lilla silverfisken brukar ofta ses kring avlopp – och det gör att många felaktigt tror att det är därifrån de kommer. Silverfiskar kommer dock in med varor som vi tar med hem. De kan exempelvis sitta i kartonger som blivit fuktiga. De gillar även stärkelse från exempelvis klister. När silverfisken väl tagit sig in i hemmet så söker de sig därefter vidare till fuktiga utrymmen, vilket är anledningen till att de ofta hittas i badrummet.

  • Den vanligaste orsaken till att skadedjur som silverfisken trivs i våra hem är att inomhusklimatet är för fuktigt. Hittar du silverfiskar på andra ställen än badrummet kan detta vara en indikering på att det finns en fuktskada. I sådana fall är det mycket viktigt att du försöker lokalisera fuktkällan, säger pressansvarig på VäxtEko.nu.

Jämförelsetjänsten VäxtEko.nu har sammanställt en stor guide om vad man kan göra för att bli av med silverfisken. Ett tips är att hålla rent i hushållet och speciellt vid avloppen. Håller du ditt hem rent och torrt minskar du således tillgången till föda för ohyran. Det är också en bra idé att använda sig av olika medel som exempelvis rödcederolja, som kan sprayas längs med lister och kanter i de andra utrymmen där silverfisken upptäcks.

Presskontakt:

Frida Engström

Info@prdirekt.se 

Platsannonser