Sponsrat Sponsrat

Världens största bank prisas för användning av beslutsstöd

Industrial and Commercial Bank of China (ICBC) är världens största bank med över 650 miljoner kunder runt om i världen. Banken använder FICOs lösning för beslutsstöd, FICO Blaze Advisor, för att hantera olika beslutsområden och skapa ett omfattande och intelligent riskhanteringssystem.

Uppdaterad 2020-11-12
Publicerad 2020-11-12

ICBC har arbetat nära med FICOs experter för att smidigt rulla ut beslutsstödslösningarna i banken och även skapat strategier för att snabbt förbättra och utveckla processer i banken.

“Vi ser hur ICBC nått fantastiska resultat med sin användning av beslutsstöd i verksamheten,” säger Sandy Wang, ansvarig för FICO Kina. “Banken har ett starkt fokus på att erbjuda världsledande och kundcentrerade lösningar för deras kreditkortskunder och de är en av våra mest innovativa och avancerade kunder när det gäller dessa delar.”

ICBC har över 8 miljoner företagskunder och 650 miljoner privatkunder runt om i världen, och bankens arbete med lösningarna från FICO har nu också uppmärksammats av den prestigefyllda tidskriften Asian Banker. Tidningen har utnämnt införandet till ”Credit Risk Technology Implementation of the Year”.

”Vi är enormt stolta över det arbete som vi gjort tillsammans med ICBC Credit Card och att det nu uppmärksammas via den här utmärkelsen,” säger Sandy Wang. ”Beslutshantering är både en konst och en vetenskap och teamet på ICBC har lyckats kombinera båda delarna när de rullat ut lösningarna. FICOs plattform för beslutsstöd har blivit väl etablerad i finansbranschen, speciellt för banker som tar sig an nuvarande och framtida digitala transformationer av sina verksamheter.”

Platsannonser