Sponsrat Sponsrat

Varför du alltid bör använda VPN

Vilka är de främsta anledningarna till att alltid använda VPN när du surfar? Utvecklingen har skett i rasande fart gällande kvaliteten och utbudet av VPN-tjänster de senaste åren. Många förstår emellertid varför ett VPN bör användas. En kort och koncis guide är på sin plats för att förklara var VPN är och varför det är starkt rekommenderas att vara ansluten till en VPN när man surfar på internet.

Uppdaterad 2019-12-20
Publicerad 2019-12-20

Den första anledningen är att skydda din identitet och ditt digitala spår. Hackare och personer som vill stjäla dina personuppgifter kan enkelt spåra webbplatser du besöker, information du fyller i och installerade appar. Om du däremot använder en VPN kan du maskera din IP-adress så att utomstående inte kan koppla ditt surfande till dig som person. Utomstående kan endast se IP-adressen på den VPN-servern som du använder.

Du slipper geografiska begränsningar. Geoblockering kallas det när vissa kanaler, serier eller filmer endast är tillgängliga för en viss region. Video on Demand kanaler är oftast tillgängliga för vissa länder, samt att vissa länder erbjuder vissa kanaler - detta kommer man runt med en VPN. Med ett VPN ändrar du enkelt din IP-adress och kan på så sätt befinna dig i vilket land du vill på internet.

Kom åt förbjudna hemsidor från länder med restriktiv lagstiftning. Internetleverantörer i vissa länder förbjuder användare att komma besöka vissa webbplatser. Kina exempelvis blockerar många populära webbplatser medan man i Storbritannien inte kan komma åt ett stort antal torrentwebbplatser. Vissa skolor och arbetsplatser tillämpar samma koncept och förbjuder folk att besöka vissa platser från deras IP-adress. I alla dessa fall kan du komma runt begränsningar genom att surfa via ett VPN.

Surfa säkert på ett offentligt WIFI. Om du besöker en restaurang, flygplats eller ett internetcafé är det vanligt att det finns WiFi tillgängligt. Det är i sig toppen såklart, men dessa WiFi-hotspots är extremt sårbara. Cyberbrottslingar riktar sig ofta mot dessa publika nätverk eftersom de inte är säkra för användare. Med ett VPN påslagen minskar du risken avsevärt för att utomstående snor dina uppgifter eller var du surfar.

Platsannonser