Sponsrat Sponsrat

Upptäck Sverige, hitta guldkornen med YK.se

Sverige bjuder på många fina upplevelser och platser runt om i landet. Det gäller dock att veta vart man ska leta för att hitta dessa guldkorn. Sajten YK.se löser dilemmat genom att erbjuda besökare en ny guide för att upptäcka Sveriges bästa platser baserat på data och användarbetyg.

Uppdaterad 2020-12-10
Publicerad 2020-12-10

Den nya hemsidan YK.se lanserades tidigare i november månad detta året. Sajten riktar sig till alla de som vill utforska Sverige och resa mer miljömedvetet. YK har som målsättning om att få fler svenskar att utforska svenska orter, restauranger, caféer, gym, padelbanor samt mycket mer. Det har med tanke på coronapandemin växt fram ett allt större behov för en bra guide om lokala upplevelser i Sverige.

  • Vi svenskar gillar att resa och är nyfikna på att upptäcka nya platser. Dock är vi relativt dåliga på att utforska och upptäcka vårt eget land. När vi semestrar eller är lediga så åker vi historiskt sett helst utomlands. Detta är en trend som går flera år tillbaka. Men nu under coronakrisen så finns det mycket som pekar på att detta håller på att förändras. Plötsligt har vi börjat få upp ögonen för våra svenska orter och nu vill vi resa mer miljömedvetet. Av den anledningen skapade vi YK, för att inspirera och få fler att utforska allt fantastiskt som vårt land har att erbjuda, säger pressansvarig på YK.se.

YK.se har skapat en slags algoritm som samlar in data från olika hemsidor och som därefter betygsätter olika platser utifrån popularitet, användarbetyg och rankningar. På detta sätt kan besökare ta del av de bästa datadrivna rekommendationerna för att hitta de populäraste ställena, oavsett om det gäller i den lokala orten, i storstäder eller på mer avlägsna platser runt om i landet. Besökare på sajten har också möjlighet för att engagera sig och skicka in sina personliga tips till redaktionen.

Presskontakt

YK.se

E-post: info@yk.se

Platsannonser