Annons

Annons

Tysk parfymjätte lanserar på den svenska marknaden

Med ett sortimentet bestående av mer än 40 000 produkter och 600 varumärken lanserar nu det tyska parfymföretaget på den svenska marknaden.

Med Tyskland som huvudmarknad och tidigare expandering till Storbritannien, Frankrike, Italien m.fl. meddelar företaget nu att man lanserat den svenska siten, parfumdreams.se. Sverige utgör det åttonde landet i Europa där Parfumdreams kommer bedriva verksamhet. Bakom siten står det tyska familjeägda bolaget Parfümerie Akzente GmbH som grundades i 2004 av Kai Renchen.

Från att till en början bara erbjuda ett mindre parti parfymer från ett fåtal producenter har företaget snabbt utvecklats till en av dem största parfymerierna i Europa. Parfumdreams erbjuder förutom parfym en rad andra produktsegment – bland annat kosmetika, smycken samt hud & vård produkter. Det huvudsakliga målet – att erbjuda kunderna ett brett utbud av högkvalitativa produkter till rimliga priser är något som grundaren tror att det finns en efterfrågan för på den svenska marknaden.


Vi är glada över att kunna meddela att vi nu kan utvidga vår verksamhet till Skandinavien. Genom att använda våra långt bakåtgående relationer med både märken och distributörer kommer vi kunna erbjuda ett unikt alternativt för våra svenska kunder säger Daniel Lang.


Parfumdreams bedriver även fysisk handel i flera delar av Tyskland genom moderbolaget Akzente GmbH som äger tjugofem fysiska parfymerier samt ett flertal frisörsalonger och sminkbutiker. Daniel menar på att E-handelsbranschen och den stationära handeln kompletterar varandra och ger möjligheter att ta vara på lärdomar från båda världar som i sin tur kan appliceras i respektive verksamhet.  


Företaget härstammar i Pfedelbach som ligger i den tyska region Baden Baden-Württemberg, en delstat i Sydvästra Tyskland som gränsar till Schweiz och Frankrike. Varorna kommer till en början skickas från ett centrallager I Tyskland men ett framtida lager i Sverige är inte en omöjlighet avslutar Daniel.