Sponsrat Sponsrat

Turbo24: Reglerad trading dygnet runt

Uppdaterad 2020-03-18
Publicerad 2020-03-11

Börshandel och handel på olika handelsplattformar har fungerat och sett ut på samma sätt i flera år. Det har gått att köpa och sälja aktier och råvaror. Det har gått att spekulera i marknadernas stigningar och fall. Trots alla valmöjligheter har handeln varit begränsad till särskilda öppettider. I alla fall fram tills nu.

2019 lanserade IG turbo24-trading. Det är en plattform som har öppet dygnet runt och som erbjuder mer kontroll och flexibilitet.

Vad är turbo24?

Det här är en ny typ av marknadsplats som har öppet dygnet runt, fem dagar i veckan. Med ett turbo24-konto handlar traders med turbowarranter på olika marknader, såsom med valutor, råvaror och index, på en multilateral handelsplattform (MTF). Handeln med turbowarranter, som även kan kallas för turbocertifikat, delar vissa likheter med CDF-handel. En viktig skillnad är att traders nu kan välja att begränsa risken och styra hävstången genom att välja knockout-nivå. Maxförlusten är insatsen och det debiteras inte något courtage. Plattformen är tillgänglig både via mobila appar och på datorer, vilket ökar flexibiliteten. Traders kan befinna sig på resande fot samtidigt som de köper noterade och registrerade värdepapper. Det går att köpa turbowarranter på både stigande och fallande priser. Dessa kallas då för långa eller korta turbowarranter.

Flexibilitet och kontroll

Turbo24 gör det enkelt för traders i alla erfarenhetsnivåer att börja. De behöver inte längre följa de typiska öppettiderna, vilka brukar vara från klockan 9.00 till 17.00. Specifika öppettider har varit ett hinder för den som arbetar i en annan position under dagtid eftersom marknaden kan ha hunnit stänga innan hen har kommit hem.

Den som är ny inom trading har större möjlighet att styra sin förlustgräns med turbo24. Det finns alltid en risk med all form av investering och traders rekommenderas att bygga upp en riskhantering. Med turbo24 är förlusten alltid begränsad till din insättning. Priset för din turbowarrant bestäms av skillnaden mellan den valda knockout-nivån och det underliggande marknadspriset. I den summan är alla avgifter medräknade och du kommer inte att debiteras mer. Allt det här skapar en större frihet att bestämma priset, när tradingen ska ske och på vilken marknad och enhet. 

För alla tradingtyper

Trading är ett av flera sätt att investera dina pengar och det är upp till varje individ att hitta ett sätt som passar dem. Trading med turbo24 är en handel som passar alla, oavsett vilken handelstyp man föredrar. Det passar både daytraders, microtraders och swingtraders. Skillnaden mellan dessa är tiden från det att de köper och säljer, öppnar och stänger. Daytraders bedriver sin handel under en dag. Microtraders vill istället spela på de små marknadsändringarna och gör snabba köp och sälj, vilka kan ske med sekunders mellanrum. Swingtraders kan i sin tur låta det gå flera timmar, dagar eller veckor innan de stänger sina positioner. 

Den här nya typen av trading är på många sätt en förenklad version av andra alternativ, även om det också finns flera skillnader. Friare öppettider gör det mer tillgängligt för de som inte kan spendera hela dagarna med att studera prisrörelserna, samtidigt som risken minskar.

Platsannonser