Sponsrat Sponsrat

Träna bäckenbotten på ett roligt sätt

Uppdaterad 2020-08-03
Publicerad 2020-08-03

Annons

Du har förmodligen hört om träning av bäckenbotten förut och hur viktigt det är att komma ihåg att göra övningarna. Ibland känner du dig kanske inte motiverad till träning, men nu kanske det blir ändring på det. Om du har glömt hur det går till - får du en snabbt repetition om hur man kommer igång med träning av bäckenbotten på allra bästa sätt. Innan vi kommer in på hur träningen går till så får du ett tips på hur du kan göra träningen enklare och roligare, utan någon större ansträngning. 

Hälsan i första hand Det finns massor med information på internet om hur man på bästa sätt ska träna bäckenbotten. Och att det är viktigt vet vi nog allihop. Bäckenbotten är källan till många hälsoförbättringar så varför inte prova på det. Med

knipkulor kan övningen bli roligare, och sannolikt även effektivare. Men de kräver självklart att du tar dig tiden och börjar träna och det är något endaste du själv kan bestämma över. Ibland kan det vara svårt att få tiden att gå ihop. I en värld som blir allt mer digitaliseras och som fylls med allt fler möten, kan vardagspusslet blir svårt att få ihop. Det kan handla om allt möjliga olika dagliga rutiner. Såsom att hämta eller lämna i skolan, på dagis eller fritidsaktiviteten. Mellan varven ska man dessutom hinna handla, städa och laga god och nyttig mat som gärna ska vara uppfinningsrik och modern. Juste sen var det ju det med att ta tid för sig själv också. 

Tid för dig Ofta är det just tiden som vi lägger på oss själva som bli lidande i en stressad vardag. Det sägs att vi blir de bästa versionerna av oss själva när alla grundläggande behov är uppfyllda som att äta och dricka. Men givetvis finns det också andra behov som man behöver lägga energi på. Det kan bland annat vara tiden som man lägger på sig själv. Det är enkelt att låta hela världen komma före och att alltid försöka vara till lags, men för att kunna vara på bra humör och känna att energin är på topp, så behöver man också ta tid för sig själv. 

Att ta en kvällspromenad ner till stranden. Sparka av sig sandalerna och känna sanden mellan tårna kan vara en alldeles utmärkt möjlighet att ta lite kvalitetstid för sig själv. Och det är rätt slående hur stor skillnad en kort stund för sig själv, kan göra för dig som människa. Glöm inte att skapa förutsättningarna som krävs för att du ska kunna vara den underbara person du är och som du vill vara.

Platsannonser