Sponsrat Sponsrat

Tobin Properties väljer Utopia Arkitekter för bostadsprojekt Tollare 3 i Nacka

Tobin Properties AB (publ) har avslutat upphandlingen av arkitekt för tredje etappen av projekt Tollare i Nacka. Det vinnande kontoret, Utopia Arkitekter, presenterade ett starkt koncept med en djärv yttre form med burspråk och orangerier och där samtliga lägenheter byggs med privata balkonger.

Uppdaterad 2016-02-17
Publicerad 2016-02-17

Tobin_bild.jpg

 

 

  • De arkitektkontor som vi arbetar med håller genomgående en mycket hög klass och det är sällan man ser koncept som sticker ut så tydligt i konkurrensen som Utopia Arkitekter gjorde i den här tävlingen, säger Adelina Mehra, projektutvecklingschef på Tobin Properties. Vi ser mycket fram emot att starta upp en process tillsammans med Utopia Arkitekter som kommer att utmynna i ett spektakulärt projekt, med imponerande lösningar för såväl invändiga som utvändiga miljöer för de boende.
  • Briefen handlade mycket om att skapa en känsla av närheten till naturen för de boende. Vårt förslag gör det både i utformning av byggnaderna och de enskilda lägenheterna, som alla får fantastisk utsikt och vattenkontakt. Extra kul är det förstås att få inleda ett samarbete Tobin Properties med ett så här ambitiöst projekt, säger Emma Jonsteg, vd på Utopia Arkitekter.

Säljstart för Tollare 3 beräknas till Q4 2016 och omfattar fyra huskroppar med cirka 80 lägenheter. Sammantaget omfattar nu Tobin Properties bostadsprojekt i Tollare totalt tre etapper om 153 lägenheter och 10 townhouses i en vacker skärgårdsmiljö, bara 15 minuter från Stockholms innerstad.

För ytterligare information, vänligen gå in på www.tobinproperties.se eller kontakta:

Adelina Mehra, projektutvecklingschef Tobin Properties AB Telefon: 070-420 44 33, E-post: adelina.mehra@tobinproperties.se

Emma Jonsteg, VD Utopia Arkitekter Telefon: 070-992 42 40 , E-post: emma.jonsteg@utopia.se

Tobin Properties affärsidé är att utifrån moderna människors behov utveckla funktionella och väldesignade bostäder. Vi vill utveckla stadsbilden med nya bostäder som engagerar och ger högre livskvalitet med en arkitektur och design som särskiljer sig. Sedan den 12 december 2014 är Tobin Properties preferensaktie noterad på NASDAQ OMX First North med kortnamnet Tobin Pref. Certified Adviser är Avanza Bank AB.

Platsannonser