Sponsrat Sponsrat

Ta ett snabblån när pengarna inte räcker till

Uppdaterad 2020-11-18
Publicerad 2020-11-18

Snabblån är kortfristiga lån med vanligtvis rätt hög ränta. Som namnet antyder är de utformade för att gå snabbt att ansöka om och få beviljat. De är i allmänhet enkla att kvalificera sig för bara de grundläggande kraven uppfylls. De är avsedda att hjälpa konsumenter att få pengar till att räcka till utgifter innan lönen kommer eller för att täcka oförutsedda utgifter som till exempel en renovation av huset eller ett tandläkarbesök.

Annons

När kan man ansöka om ett snabblån?

Det kan verka frestande att ansöka om mer pengar än vad man verkligen har behov av, särskilt om man har en månad där ekonomin känns tufft. Det är helt förståeligt att man ibland vill unna sig lite lyxvaror, men ett snabblån – precis som vilket annat lån som helst – kommer med risker och det är viktigt att du noggrant överväger dessa innan du ansöker om lånet. Det är mer sannolikt att du beviljas ett mindre lån, men detta betyder inte att ett litet snabblån är bra för det. Innan du bestämmer dig för att låna pengar är det viktigt att du försöker minska dina nuvarande utgifter. Detta kan du göra genom att planlägga din budget bättre och skära ner på de områden du kan.  Ibland inträffar dock det oförutsägbara. Pengarna räcker inte till bröllopet trots att ni redan planerat i flera år. Alternativt måste du plötsligt till tandläkaren eller så behövs bilen repareras. Vid dessa omständigheter kan ett snabblån vara enda utvägen och du kan du låna pengar här för att finansiera dina utgifter.

Så får du ett snabblån beviljat

Som vi tidigare varit inne på är det betydligt enklare att få ett snabblån beviljat än ett annat lån som till exempel bostadslån eller liknande. Detta har både sina för- och nackdelar. Men för att bli beviljat ett snabblån krävs det fortfarande att du uppfyller några grundläggande utlåningskriterier. Dessa varierar beroende på långivare men ändå liknar många långivares krav varandra.

Uppfyll åldersgränskrav

För att få ett snabblån beviljat krävs det att man fyllt minst 18 år. 18 är den mest förekommande åldersgränsen långivare har, men i vissa fall kan de kräva att man fyllt 21. En del långivare riktar sig till yngre låntagare med mindre lån och högre lån för äldre låntagare.

Uppfyll anställningskrav Oavsett vilket lån du ansöker om kräver låntagare att du måste ha någon form av inkomst av en anställning. För snabblån krävs det dock normalt inte att du har en fast anställning men istället kan det räcka med en projektanställning, att du jobbar som timvikarie eller har en anställning vid sidan av dina studier. Uppfyll inkomstkrav

Många långivare som förmedlar snabblån ställer inte höga krav på sina låntagares inkomst. Det finns till och med de snabblån som endast kikar på din betalningsförmåga och inte din inkomst. Är du osäker på vilka krav som ställs brukar man kunna läsa sig till det på långivarens hemsida.

Betalningsanmärkningar och skulder Det finns idag väldigt många snabblån som tillåter att deras konsumenter har betalningsanmärkningar. Däremot är det väldigt sällan ett snabblån blir beviljat om du har skulder hos Kronofogden. Även detta kan du läsa dig till på långivarens hemsida.

Platsannonser