Sponsrat Sponsrat

Styla ditt hem som ett femstjärnigt hotell

Om du älskar känslan av att bo på hotell så kan du med hjälp av rätt detaljer, i rätt mängd och på rätt ställen, få samma känsla hemma. Om du vill, leta även efter smarta tips kring hotellstädning Stockholm för att även kunna fixa det hemma. Genom rätt sorts styling av ditt hem så kan du få den där fantastiska känslan av att befinna dig på ett femstjärnigt hotell, hemma.

Uppdaterad 2021-04-07
Publicerad 2021-04-04
Smarta tips för hemmet

I ett hotellrum finns det ofta bra gardiner. Dessa har flera funktioner. Bland annat är de mörkläggande, skyddar mot insyn samt att de höjer stämningen i rummet. Det är därför det ofta är flera gardinpar i olika rader på hotellrummet. Det du kan göra är att välja en skena med flera spår, för att även kunna ha det så hemma. Längst ut på denna skena kan du ha en mörkläggande gardin. Längst in kan du ha en gardin som är mer transparant.

Speglar är det bra att ta in en hel del av i ditt hem. På hotell brukar det finnas många sådana. Det som är bra med speglar är att de öppnar upp och gör mindre utrymmen större. Det får helt enkelt små rum att se större ut.

Skapa en tidlös stil

Det som brukar känneteckna hotell med fem stjärnor, det är deras känsla av stil och tidlöshet. Det går att skapa med hjälp av klassiska material. Du kan helt enkelt välja möbler som är i tidlösa så väl som lyxiga material. Det du kan använda är bland annat läder, sammet, sten, glas, metall, massivt trä med mera. Dessa material kan du blanda och matcha som du vill. I badrummet kan du satsa på att använda sten för att inreda med. Det ger en lyxig och tidlös känsla.

Något som är synonymt med hotell, det är en lyxig säng med en inbjudande bäddning. Dels är det bra att ha en bekväm säng, men bra sängkläder i hög kvalitet gör även sitt till. Utöver sängen är det inte fel att även satsa på lyxiga sittmöbler. På femstjärniga hotell är det vanligt att se designermöbler. Men du måste inte byta ut alla dina möbler till det om det kostar för mycket för din plånbok. Kika på loppisar och annat, för där kan du fynda den typen av möbler om du har tur.

Få rätt stämning

För att få en lyxig atmosfär, satsa på en stor, gärna dekorativ matta vid sängen. Hotell brukar ha heltäckningsmattor, för att få det extra mjukt under gästernas fötter. Om du inte vill lägga in en sådan så räcker det gott och väl med ett par stora, mjuka mattor i stället. En annan sak för att få rätt stämning hemma, det är att satsa på bra belysning. Så ha fokus på hur och var du placerar olika sorters lampor.

Sedan, använd dig av färska blommor och satsa gärna på fräscha buketter att ha i olika rum. Det lyfter ditt hem på samma sätt som ett hotell.

Platsannonser