Sponsrat Sponsrat

Stockholm är bland de dyraste turistmålen i Europa

Publicerad 2016-03-17

I en jämförelse av de största europeiska städer hotellpriser under höstperioden, hamnade Stockholm på andra plats. Undersökningen gjordes av Travelmag, en internationell tidning inom resebranschen, som inkluderade hotell med minst tre stjärnor som ligger i de centrala delarna av Europas mest attraktiva resmål.

Italiens modehuvudstad, Milano, hamnade i toppen av rankingen med ett genomsnittligt pris på 135 Euro per natt. En av anlednigarna till de höga priserna, som undersökningen visar, kan vara Expo 2015.

Turister som reser till Stockholm behöver betala i genomsnitt 133 Euro per natt för det mest prisvärda dubbelrummet under höstenperioden. Trots de höga priserna i Sveriges huvudstad, behöver man inte att spendera en förmögenhet för att bo på ett fyrstjärnigt hotell, en bed and breakfast, eller run-of-the-mill hotell.

Resexperter från kampanjjakt.se , en webbsida med rabattkoder inom resa och hotell  industrier, delar sina tips om hur man hittar billiga boende i Stockholm:

“I ett unikt samarbete mellan Kampanjjakt.se och Hotels.com i Sverige kan vi stolt erbjuda en exklusiv Hotels.com rabattkod som ger våra besökare och medlemmar 10% rabatt på en valfri hotellbokning världen över. Det fina med vår hotellrabatt är att du kan kombinera den med andra aktiva hotellerbjudanden som du finner på deras hemsida för att spara ännu mer pengar.”

Av våra grannländer ligger Danmark med Köpenhamn på en 6:e plats med 114 Euro för ett rum, Oslo på 9:e plats med 106 Euro för ett dubbelrum och Helsingfors på 10:e plats med 105 euro. På tredje plats i rankingen ligger München, där genomsnittspriset mitt under den populära årliga Oktoberfesten, hamnade på  127 Euro för det billigaste dubbelrummet.

I motsats till dessa länderna med höga priser, kan man resa till Östeuropeiska länder även på en knapp budget. Till exempel,  en natt i Prag att kostar ungefär 37 Euro, i Sofia 30 Euro och den billigaste hotellvistelsen finns i Kiev för endast 29 Euro per natt.

www.kampanjjakt.se

Platsannonser