Sponsrat Sponsrat

SmslånOnline.se tydliggör för problematiken kring förståelsen för smslån

Det kan för många konsumenter vara svårt att välja rätt bland olika långivare.  En av anledningarna är att smslån är ett luddigt begrepp som används till många olika låneprodukter som ges utan säkerhet. SmslånOnline.se lägger därför stor vikt vid att tydliggöra för problematiken kring smslån.

Uppdaterad 2019-08-27
Publicerad 2019-08-27

SmslånOnline.se har funnits sedan 2013 och har sedan dess varit en av Sveriges största jämförelsesajter inom just smslån. De kan därmed lånebranschen både innan och utantill – både hur det var före lagändringarna (som bland annat krävde räntetak på 40%), men också vad konsekvenserna innebär för konsumenter idag. SmslånOnline.se lägger stor tyngd vid att informera konsumenter så att det blir enklare att ta rätt lånebeslut.

  • Vi lägger mycket tid på att försöka redogöra för problematiken kring förståelsen för smslån utan att för den skull blunda för problemen, säger Simon Nyström, grundare av SmslånOnline.se.

Vanliga missförstånd om lån

När media talar om branschen benämns ofta företag som erbjuder lån utan säkerhet i största allmänhet som smslån.  Konsekvensen av detta är att en mängd olika låneprodukter ämnade för olika saker hamnar i samma kategori. Smslånets redan skamfilade rykte blir inte direkt bättre av att varje negativ incident inom ämnet konsumentkrediter påstås härröra till ”smslån” när tidningarna väljer att rapportera om dessa incidenter.

SmslånOnline.se vill råda bot på problemet och hjälpa konsumenter att ta välgrundade beslut för den som vill låna pengar – oavsett om det rör sig om smslån eller större privatlån utan säkerhet.

På SmslånOnline.se hittar man idag extensiv information om smslånet samt flera välskrivna artiklar som berör ämnet. I en artikel tar man till exempel itu med de vanligaste frågorna och vad som är sant eller falskt angående smslån. Meningen är dock inte att förringa verkliga problem.

Syftet med smslånet tydliggörs

Det är fortfarande sant att det klassiska smslånet med kort upplägg fortfarande alltid är dyrare än att ta lån via banken (förutsatt att man inte använder ett räntefritt erbjudande och att man betalar tillbaka i tid). Sen är inte själva syftet med ett sms-lån att vara billigast utan snarare att kunna betala ut pengarna direkt. I de flesta fall betalas pengarna ut på låntagarens konto direkt, och i annat fall på bankdagen efter. För en person som är i ett akut läge är priset knappast det viktigaste, utan snarare att pengarna kommer snabbast möjligt. Ofta erbjuder förmånligare alternativ inte heller mindre lånebelopp – som däremot är smslånets specialitet. Att då ta ett större lånebelopp än man verkligen behöver bara för att det har lägre ränta är för de allra flesta inte speciellt klokt.

SmslånOnline.se lägger stort värde i att kunna erbjuda konsumenter korrekt och uppdaterad information om alla lånetyper så att de själva skall kunna ta ett välinformerat lånebeslut.

Om företaget:

SmslånOnline.se har lång erfarenhet inom lånebranschen och av konsumentkrediter och har funnits på marknaden sedan 2013. Idag är vi en av Sveriges största jämförelsesajter inom smslån.

Kontaktinformationen till pressansvarig:

Simon Nyström, grundare av SmslånOnline.se
Telefon: 070-2798050
Mailadress: simon.nystrom@gmail.com

Platsannonser