Sponsrat Sponsrat

Selvaag Bolig ASA: Selvaag Bostad ska utveckla bostäder i Slakhusområdet, etapp 3

Uppdaterad 2020-12-18
Publicerad 2020-12-18

Torsdagen 17 december beslutade Exploateringsnämnden i Stockholms stad att markanvisa ett bostadsrättskvarter till Selvaag Bostad i Slakthusområdets etapp 3. Slakthusområdet är en del av Söderstaden – ett av Stockholms största utvecklingsområden. En blandstad med bostäder, arbetsplatser och service samt ett rikt kulturliv att ta del av.

Moderbolaget, Selvaag Bolig har lång erfarenhet av större stadsdelsutvecklingsprojekt och har byggt mer än 55 000 bostäder i Norge, främst i Osloområdet, sedan starten 1948. Markanvisningen är bolagets nästa kliv för vidare etablering i Sverige. Sedan tidigare har Selvaag en markanvisning i Årstafältet etapp 5.

– Det är glädjande att återigen få förtroendet att vara med och utveckla Stockholm. Vi har ambitioner om fler projekt och söker aktivt efter byggrätter. Slakthusområdet är en bra fortsättning på det vi har påbörjat, säger Sverre Molvik, VD Selvaag Bolig.

Byggstart för etappen planeras till 2027.

– Slakthusområdet är en väldigt spännande stadsdel med unika möjligheter och vi ser fram emot att att utveckla ett aktivt, tryggt och trivsamt område, säger Britta Blaxhult, Selvaag Bostad.
 

För mer information:
Sverre Molvik, VD, Selvaag Bolig ASA
Telefon: +47 401 00 585, e-post: smo@selvaagbolig.no

Britta Blaxhult, VD, Selvaag Bostad AB
Telefon: +46 70 236 89 70, e-post: brbl@selvaagbostad.se

Kristoffer Gregersen, kommunikations- och marknadsdirektör, Selvaag Bolig ASA
Telefon: +47 957 75 593, e-post: kgr@selvaagbolig.no
 

 

Selvaag Bolig ASA är ett bostadsutvecklingsföretag som förvaltar hela värdekedjan från köp av mark till försäljning av nyckelfärdiga bostäder. Företaget har flera tusen bostäder under utveckling vid varje given tidpunkt och fokuserar på tillväxtområdena i och runt Stor-Oslo, Bergen, Stavanger, Trondheim och Stockholm. Selvaag Bolig bygger vidare på Selvaags 70-åriga historia och erfarenhet och har ett brett utbud av bostadstyper. Företagets huvudkontor är beläget på Ullern i Oslo.

www.selvaagbostad.se
www.selvaagbolig.no
www.selvaagboligasa.no

 

Platsannonser