Sponsrat Sponsrat

Så lär du dig hitta rätt lån

Moneyarcher.com har undersökt möjligheterna för att ta lån som de ser ut för unga svenskar idag och genomför en slags guide till vad du som potentiell låntagare bör tänka på, och vad som är viktigt att ha koll på innan du slår till.

Uppdaterad 2019-08-27
Publicerad 2019-08-27

“Det är många unga som väljer lån utan säkerhet idag,” säger Karl Johannesson på Moneyarcher.com. “Men ofta vet de inte riktigt vad de letar efter och vad som egentligen passar dem bäst. De har ju aldrig lånat pengar förr, så det är inte så konstigt.”

Medarbetarna på Moneyarcher.com jobbar ofta med att fylla ut de tomrum de upplever omkring den information som finns om lån utan säkerhet samt hur du som låntagare bör bete dig på en marknad som hela tiden växer, och förändras i samma snabba takt.

“I grund och botten handlar det om rätt enkla tips som vi förser våra läsare med. Alltså, i stilen ‘ha koll på dina förutsättningar’ och ‘vet vad du letar efter’. Det är inget revolutionerande, men samtidigt något vi tror kan vara bra att bli påmind om en extra gång, snarare än en gång för lite.”

Moneyarcher.com har sin expertis innanför lån utan säkerhet och privatekonomi, med särskilt fokus på att förse sina läsare med smarta tips och tricks omkring vad man bör tänka på och sådär när man tar lån. Deras artiklar riktar sig inte särskilt till en yngre publik, men samtidigt är det inte sällan just yngre svenskar som utgör den grupp som tar lån utan säkerhet.

“Det var de unga vi tänkte på att rikta vår guide till, helt enkelt eftersom det oftast är just de som ansöker om lån utan säkerhet. Samtidigt har de i egenskap av att vara unga en rätt begränsad erfarenhet av att ta lån och ekonomi i övrigt. Så då passade det bara rätt bra att ha det som fokus, att hjälpa unga att hitta rätt.”

Moneyarcher.com har tittat närmare på hur man egentligen bäst förbereder sig för att ta lån utan säkerhet. Vad är det man letar efter och hur finner man fram till det? Vad ska man tänka på när det gäller de villkor som ställs av långivaren och hur gör man ifall man önskar jämföra de olika alternativ man står inför? Vad för slags ränta kan man få tag på ett lån för? Dessa och många andra frågor ställer medarbetarna på Moneyarcher.com och gör sitt bästa för att hitta bra svar på.

Moneyarcher.com skrev tidigare nästan uteslutande om lån utan säkerhet, men på sistone har man också utökat verksamheten till att inkludera tips och information också om andra aspekter av privatekonomi och finans. Men i deras senaste undersökning är det alltjämt lån utan säkerhet som undersöks.

“Lån utan säkerhet är fortfarande det vi vet allra mest om. Vi är igång med att expandera vår expertis till att innefatta finanser i stort, men först och främst är det lån där vi vet vad vi snackar om.”

Läs mer om vad du som ung bör tänka på innan du tar lån här

Platsannonser