Sponsrat Sponsrat

Så hittar du rekordbilliga flygresor

Flygresor har aldrig varit billigare och det finns mycket pengar att spara. För många kan det dock vara svårt att veta hur man går tillväga för att snabbt komma åt de billigaste flygresorna. Därför har Travelmarket sammanställt sina bästa råd och tips om billiga flygresor.

Uppdaterad 2019-10-24
Publicerad 2019-10-24

Ofta är det billigast att själv boka både flygbiljett och hotell, och har man även kännedom om ett par tips och tricks så behöver det inte alls vara knepigt att finna rekordbilliga flygresor.

I en bloggpost skriven av Ole Stouby, VD på Travelmarket.se, delar han med sig av sina 16 bästa råd samt bonustips för att finna de billigaste flygresorna. För den som vill ha fler goda tips på hur man kan spara pengar på flygbiljetter så har Travelmarket nyligen också gett ut en e-bok ”Så får du billigare resor” som går att ladda ner gratis. Här ges hela 63 tips för att spara pengar på din nästa semester.

Så undviker du prisfällorna

Ett vanligt misstag som många gör är att de väntar för länge med att boka sin resa. Som regel är det alltid bäst att boka i god tid och gärna minst 4-5 veckor i förväg innan avresa. Har man möjlighet att resa utanför högsäsongen så finns det stora slantar att spara. Ibland kan några få dagars justering innan eller efter högsäsongen göra en stor skillnad prismässigt.

Det finns många myter om billiga flygbiljetter på internet som man ska ha i åtanke. Det behöver till exempel inte alls bli billigare om ni är många som reser tillsammans. Det bästa är alltid att noggrant jämföra själv på en sökmotor för resor.

Det är lätt att tro att det är billigast att boka flygresan med lågprisflyget, men ofta är priserna inte så låga som de verkar vara. Det är viktigt att ha i åtanke att man oftast får betala extra för både bagage och val av sittplats.

Bevaka prisutvecklingen – använd en prisagent
Flygpriserna fluktuerar ständigt och det är därför en bra idé att ta användning en prisagent, som varje dag sänder dig ett e-postmeddelande med det aktuella priset på just den resan du är ute efter. Travelmarket ger dig dessutom prisgaranti på alla dina flygbiljetter.

Prisjämförelser för att hitta billiga flygresor

Vad många inte heller vet är att det är en markant skillnad på resebyråer och sökmotorer för resor på internet. Många resebyråer hävdar att de söker igenom många olika hemsidor, men så behöver det inte vara. Att använda Travelmarkets resesökmotor kan göra en markant skillnad. Travelmarket gör prisjämförelser från mer än 1 000 resewebbsidor och gör det därmed enkelt och överskådligt för användaren att hitta den perfekta resan till det lägsta priset.

Travelmarket har sedan 2009 varje månad undersökt relevanta priser på flygresor dit svenskarna helt reser. Denna information finns sammanställt i ett interaktivt diagram, Svenskt flygprisindex, som ger en bra överblick och som gör det enkelt att hålla koll på flygpriserna.
 

Om Travelmarket:

Travelmarket är ett danskt företag med lång erfarenhet från resebranschen. Det är Nordens äldsta resesökmotor och har funnits på den svenska marknaden sedan 1998.

Kontaktinformationen till pressansvarig:

VD Ole Stouby
Telefon: +45 40 81 72 47
E-postadress: ols@travelmarket.com

Platsannonser