Sponsrat Sponsrat

Res till Asien i sommar

Funderar du på vad du ska resa i sommar? Den asiatiska kontinenten bjuder på allt från avslappnad atmosfär till kulturella upplevelser för hela familjen. Dessutom får du ta del av fantastisk natur. Och det behöver inte kosta för mycket.

Uppdaterad 2019-09-05
Publicerad 2019-09-05

  - Om du jämför priser på nätet kan du ganska enkelt hitta fördelaktiga erbjudanden säger Johan Peterson, som driver jämförelsesajten Flyg.nu. Det är en sida där man kan jämföra priser från över 20 svenska resebyråer, och ca 700 flygbolag för att hitta bästa möjliga pris. Den här typen av tjänster gynnar resenärerna, menar han.

-Priserna hålls definitivt nere, och det blir lättare att hitta guldkornen.

Så vart i Asien ska bör du resa? Här kommer tre tips på fantastiska resmål som är optimala att besöka under Juli och Augusti och som inte behöver tömma din plånbok.

1. Bali

Bali är ett väldigt populärt resmål och de svenska sommarmånaderna är optimala för en resa hit. Genomsnittstemperaturen ligger mellan 26 och 29 grader hela året och under sommarmånaderna är det torrperiod. Detta innebär mycket sol och lite regn, och därmed ett perfekt klimat för den svenska turisten.

Här kan man exempelvis njuta av Sanurs kilometer långa strandparadis, där man med fördel kan ägna sig åt både avkoppling och vattensporter. Snorkling är exempelvis väldigt optimalt. Sanur är dock inte bara ett strandparadis, utan har också en väldigt spännande huvudgata, där man kan köpa souvenirer eller njuta av läcker mat.

Juli och augusti passar också bra för ett besök i det vulkaniska i höglandet, där bland annat den bohemiska staden Ubud ligger. Här finns väldigt frodiga omgivningar med risterasser och djupa raviner.Här kan man också besöka ett av något av öns många tempel. Bland annat är Tirta Empul särskilt känt för sitt heliga vatten.

Balis nationalpark är också ett hett tips. Här finns allt från fåglar, apor och fjärilar till exotiska kräldjur. En resa till Bali är definitivt ett säkert kort om du vill byta ut det svenska sommarvädret mot roliga resminnen.

2.Sri Lanka

Sri Lanka är ett väldigt barnvänligt resmål och här finns någonting för alla åldrar. Juli och augusti månad är det torrperiod i de norra och östra delarna av landet, med väldigt behagliga genomsnittstemperaturer.

Landet är väldigt rikt på gamla monument och här kan man definitivt känna historiens vingslag. En plats som är spännande att besöka är lejonklippan, som är belägen i staden Sigiriya och finns med på Unescos världsarvslista. Den reser sig 200 meter upp i landskapet. Promenaden upp är dock ganska tuff och är ingenting att rekommendera för de små, men väl på toppen är det en fantastisk upplevelse.

På Sri Lanka finns också stora möjligheter till avkoppling och på östkusten finns väldigt bra sandstränder. Du kan doppa dig i det kristallklara vattnet, snorkla efter spännande fiskar, eller koppla av i skuggan av en palm. Stränderna här är väldigt barnvänliga, eftersom man ofta kan gå mer än en kilometer ut i vattnet innan det blir djupt.

3. Thailand

 Även Thailand funkar väldigt bra som resmål under de svenska sommarmånaderna, bland annat är öarna utanför södra Thailands östkust att rekommendera under sommarmånaderna. Även om det då och då förekommer kortare regnskurar, kommer solen snabbt tillbaka, och det är under den här tiden torrperiod i den här delen av Thailand.

 Koh Madsum är en pärla som definitivt kan rekommenderas. Här finns det ännu inte så mycket turister och staden har varken bilar eller turistkartor.

 Thailand erbjuder också fantastisk natur och här finns många möjligheter att gå på vandringsturer i djungeln, såväl som att koppla av på fantastiska stränder. Det är också en ultimat destination för dig som vill snorkla, och det är inte konstigt att landet har blivit så populärt bland svenskar.

Kontaktuppgifter:

www.flyg.nu

info@flyg.nu

Platsannonser