Sponsrat Sponsrat

Rapport: Padeltennis går snart förbi tennis som största racketsport

Padel är en sport som har blivit allt populärare i Sverige de senaste åren. Padeltennis hör numera till en av världens snabbast växande sporter. Kommer padel att slå tennis som största racketsport så småningom?

Uppdaterad 2020-09-07
Publicerad 2020-09-07

Enligt en undersökning som utförts av padelförbundet fördubblades antalet spelare i Sverige under 2018 jämfört med 2017. Det finns numera padelföreningar i hela Sverige och sporten visar inga tecken på att avta i popularitet. Intresset för padel fortsätter att växa och under 2019 var man enligt uppgifter från Padelförbundet uppe på nästan 550 000 bokade banor. 

Det som uppskattas mest med sporten är att när det kommer till Padel så är alla välkomna, oavsett ålder, kön och bakgrund. Med andra ord så är Padel en sport som för människor samman. Enligt padelsajten Pingiskhan.com är ett bra padelracket något av det viktigaste när det kommer till padeltennis. Att hitta rätt padelracket är dock inte det lättaste med tanke på att det finns ca 70 olika märken och typer att välja mellan. För att göra det enklare att hitta rätt i padeldjungeln har Pingiskhan.com sammanställt ett bäst-i-test av de bästa padelrackets i olika prisklasser som finns på marknaden idag.

Padelförbundet har numera 55 medlemsföreningar samt mer än 10 904 medlemmar. De uppfyller därmed alla de tekniska kriterier som krävs för att få komma med i Riksidrottsförbundet. Svenska padelförbundet har länge haft en önskan om att ingå i Riksidrottsförbundet (RF). De ansökte om att få ingå i (RF) år 2019 men blev dock nekade intåg med anledning av att sporten var för lik tennis. Många spekulerar nu på om padeltennis kommer försöka slå ut tennisen på andra sätt.

”Om sporten fortsätter växa på samma sätt kommer padel slå tennis som största racketsport. Det återstår helt enkelt att se vad som händer i framtiden, men det ser ljust ut för oss padelspelare.” säger pressansvariga Per Carlsson på Pingiskhan.com.

Om Pingiskhan.com

Teamet bakom PingisKhan.com består av 3 padelentusiaster som gemensamt har över 15 års erfarenhet i padelsporten.

 

Pressansvarig:

Frida Engström

Info@prdirekt.se

Platsannonser