Sponsrat Sponsrat

Puffer AB stärker sin kompetens med förvärv

Den digitala marknadsföringsbyrån Puffer AB förvärvar produkttestsajten Hemfakta.se.

Uppdaterad 2020-05-05
Publicerad 2020-05-05

Puffer AB har lång erfarenhet av att hjälpa verksamheter att etablera digital närvaro genom sökmotoroptimering och Google Ads. Puffers grundare berättar att anledningen till förvärvet av Hemfakta.se beror på att bolaget vill satsa långsiktigt och utöka sitt affärsområde ytterligare. 

– Vi ser att det finns en stor efterfrågan på de tjänster Hemfakta.se erbjuder och att vi med hjälp av Puffers starka digitala kompetens kan få verksamheten att växa stadigt under de kommande åren, säger Armin Zetterberg, grundare av Puffer.

Hemfakta.se är en konsumenttestsajt där besökare har möjlighet att läsa artiklar och bäst-i-testguider inför ett köp. Sajten inriktar sig på produkterinomhem och hushåll, inredning, recept och hushållsmaskiner.  Det finns en växande efterfrågan på marknaden från konsumenter som driver på produkttester och guider inför ett köp. Detta eftersom köpresan i de flesta fall idag startar med research genom en sökning på Google.

En undersökning som utförts av Bight Localunder april 2020 visar att hela 82% av konsumenterna gör sin research och läser produktrecensioner innan de handlar. Internet innehåller idag massor av information om produkter och varor från många olika källor, vilket kan göra det svårt att veta vilken källa som är tillförlitlig. Hemfakta.se finns till för att hjälpa konsumenter att hitta rätt produkt som passar deras behov. 

Redaktörerna på sajten är experter inom produkttester och testar produkterna utifrån egna erfarenheter samt samlar in information från andra pålitliga aktörer för att testerna ska bli så pålitliga som möjligt. Detta är en värdering och vision som genomsyrar allt innehåll på sajten.

I dagsläget håller Hemfakta.se fokus på att utöka content på sajten med fler artiklar och tester om nya produkter. Hemfakta.se kommer att behålla sitt egna varumärke under bolaget Puffer AB.

Platsannonser