Sponsrat Sponsrat

Outwell firar 25 års innovativ "happy camping"

Uppdaterad 2020-01-28
Publicerad 2020-01-28

I år är det 25 år sedan Outwell tog plats på campingscenen och banade väg för innovativ familjesemester i tält och verkligen tog med komforten från hemmet till campingsemestern som aldrig förr. Det har varit ett fantastiskt kvarts århundrade för det prisvinnande danska företaget. Ända från den staplande begynnelsen har Outwell vuxit till en internationell ledare inom camping och fått flera utmärkelser för enastående produkter år efter år. 

Outwell har byggt vidare på sitt skandinaviska arv och alltid förstått betydelsen av framstående design. De är själva hängivna campare och arbetar passionerat för att skapa de bästa, banbrytande produkter som gör de redan fantastiska friluftsupplevelserna ännu bättre. 

Familjen är företagets själ och hjärta. För att klara Outwell-testet måste produkterna främja familjesemestern och göra camping lättare, bekvämare och problemfri. Innovation är nyckeln till allt detta.

Företaget har under åren satt ny standard för camping, som flyttar på gränserna och överträffar förväntningarna. Outwell var redan 1998 först inom branschen att lansera självlysande tältlinor. Dessa smarta linor håller inte bara tältet på plats utan minskar också risken för snubbling, eftersom de är mycket lättare att se, även i mörker. 

2005 lanserades Outwells insydda markunderlag, vilket direkt gjorde uppsättningen av tält både enklare och snabbare. Campare behövde inte längre separata markunderlag, det var redan insytt i tältet. Detta gjorde inte bara uppsättningen enklare, det gav också maximalt skytt mot väder och vind, smuts och insekter, höll tältet säkert, torrt och insektsfritt.

Outwell var det första företag som hade färgade fönster i sina familjetält som standard. Dessa fönster skärmar av solljuset och skyddar mot UV-ljuset, samtidigt som de också ger insynsskydd. Samtidigt har det patenterade vindstabiliseringssystemet blivit en grundförutsättning för allväderscamping. Denna banbrytande teknik håller tältet stabilt och säkert, oavsett väderförhållandena på utsidan. Så nu kan camparen känna sig lugn även under de blåsigaste dagarna. 

Lägg därtill Outwells kännetecken rymliga rum så har du grunderna för gladare semestrar under canvas och nya minnen för resten av livet. Det är alltså inte förvånande att Outwells tält och campingutrustning får utmärkelserna Owner Satisfaction och Editors Choice varje år. 

"Om våra kunder är lyckliga i sina tält får de mer ut av campingsemestern, och detta visar sig i kundnöjdheten," säger Lotte Simonsen, chef för forskning och utveckling hos Outwell. 

Kundnöjdheten har alltid varit en drivkraft hos Outwell och de är spända på lanseringen av nästa generation i kollektionen för 2020. Detta enastående sortiment tält och utrustning kommer att glädja kunderna och är det perfekta sättet att fira 25 års lycklig camping.  

Innovationer som den helt nya, patentsökta innerdörren Quick & Quiet har utvecklats med familjer i åtanke. Denna innerdörr ger enkelt och tyst tillträde till sovrummen, så att föräldrarna kan se till sina barn utan att väcka dem. De är också bra för den morgonpigge som vill gå upp och ta en promenad utan att störa resten av familjen. 

Familjerna kommer också att älska den nya produkten Dark Inners, som stänger ute ännu mer ljus från sovrummet, så att man sover bättre och vaknar gladare. Det är precis vad som behövs för en god natts sömn under tältduken.

Tältets storlek är också viktigt för camparen, och i år blir utrymmet flexiblare med den behändiga Wing Lounge. Detta ger snabbt mer utrymme under tak för lek, matlagning, samvaro kring maten eller avkoppling. Så nu kan familjen verkligen sträcka på sig.

Utöver dessa fantastiska, nya innovationer har 2020 års kollektion alla de speciella hightechegenskaper kunderna förväntar sig hos ett tält från Outwell. Hög hållbarhet, fantastisk kvalitet, allvädersskydd, ståhöjd inne och många olika storlekar ger familjerna allt de behöver för en bra semester. Det är detta som gör ett Outwell-tält till en fantastisk investering för många år framöver.

Denna nya banbrytande tältkollektion från Outwell kommer att förändra campingupplevelsen från 2020 och framåt. Så låt oss gå ut och upptäcka den fantastiska naturen! Tillsammans med Outwell kan camparen verkligen koppla av och njuta av sin tid ute.

Meddelande till redigerare

Vi firar nu att Outwell under 25 år skapat, tillverkat och levererat innovativ utrustning för familjecamping, utrustning som överträffar förväntningarna, ökar camparens utbyte av friluftslivet och skapar en grund för positiva semesterminnen. 

Bilder
Alla bilder (högupplösning eller till webben) i samnhang med detta pressmeddelande kan laddas ner från https://bit.ly/38Brhkb (copyright by Oase Outdoors ApS).

Bifogade bilder:

 • Outwell Innovation time line
 • The all-new Airville 6SA from the Outwell Superior Air Collection 
 • Outwell Parkdale 6PA from Prime Air Collection 
 • Bakgrund
  Outwells historia börjar 1995, när CEO Henrik Arens såg en brist på marknaden och en massiv möjlighet att erbjuda högkvalitativa familjetält och campingutrustning till rimliga priser. Outwell började med en mindre kollektion innovativa, genomtänkta och väl utprovade tält och ett kompakt sortiment tillbehör för campare som njuter av friluftslivet på campingar runt om i Europa. Konceptet blev en framgång redan från starten. Tanken att kunna köpa allt som behövs för familjecampingen från ett och samma varumärke tilltalade både återförsäljare och slutanvändare. De kunde också känna sig trygga i att dessa högkvalitativa produkter hade genomtänkta funktioner som gjorde det ännu lättare att skapa något genuint för lyckad camping: de där oförglömliga ögonblicken!

  Outwell har inte tittat bakåt sedan våren 1995. Outwell är nu ledande inom familjecamping och säljs i fler än 45 länder.

  Innovation och produktkvalitet har högsta prioritet, och vi har modernaste tänkbara utrustning för vind- och regntestning. Vår tältkollektion omfattar fler än 60 olika tält och vårt tillbehörssortiment fler än 700 produkter, så vi kan numera verkligen leverera allt familjen drömmer om när det gäller avkoppling och oförglömliga campingsemestrar.

  Läs mer på www.oase-outdoors.dk/en-gb/about-us/history.

  Outwell är ett registrerat varumärke.

  Platsannonser