Sponsrat Sponsrat

Online poker på frammarsch igen! 

Uppdaterad 2020-11-16
Publicerad 2020-11-16

I början av 2000-talet, från 2003-2006 mer specifikt, var det rejäl pokerboom i Sverige & världen. Upprinnelsen till online pokerns stora framfart då var bland annat den välkända filmen Rounders med Matt Damon och Edward Norton i huvudrollerna.

Poker online var sedan riktigt stort ända fram till april 2011 då amerikanska lagväsendet gick hårt och pokersajterna online. Tillslut tvingades de alla att stänga ned sin verksamhet i landet. Händelsen kom att kallas “Black Friday” för onlinepokern världen över. Detta på grund av att en stor del av spelarpoolerna på de största spelsajterna bestod av förmögna amerikaner som gödde borden. 

Nedstängningen i USA fick långtgående effekter för alla poker under en lång tid framöver och det påverkar pokerscenen online än idag. 

Men på grund av att allt fler nu befinner sig hemmavid större delen av tiden har pokern online faktiskt fått ett uppsving igen. Är det en ny pokerboom på gång? Förmodligen kommer vi aldrig se samma hysteri kring poker och Texas Hold’em som vi gjorde 2003. Men en markant uppgång är ett faktum i spåren av pandemin som drabbat oss.

Det saknas dock bra alternativ sajter som kan guida om spelutbudet och vilka pokersidor som är bäst. Spelplanen i just Sverige förändrades ju också markant efter 2019 då den svenska spelregleringen trädde i kraft. Därför har nu den nya pokerguiden PokerCash.se lanserats.

“Efter pokerns Black Friday dog onlinepokern nästan totalt. Men nu har intresset för detta underbara och intellektuella spel äntligen pånyttfötts i viss mån. Visst ser vi inte samma volymer som i början av 2000-talet. Men intresset har ökat rejält! Då behövs det såklart en relevant plattform som jämför de olika licensierade pokersidorna i Sverige. Därför lanserar vi nu PokerCash.se”, kommenterar pokerproffset och skribenten Anders Strid.

På sajten kommer det finnas djupgående recensioner och guidningen kring de bästa pokerbonusarna av samtliga pokersajter med svensk licens. Där de mest kända exemplen är 888 poker, Pokerstars, Svenska Spels poker, Unibet Poker och Partypoker.

“Det finns en djungel av olika pokersidor där ute. Men det finns endast ett fåtal aktörer som idag har tillräckliga volymer för att de ska kunna erbjuda en bra poker produkt. Detta och mycket mer som bonusar, kundtjänst, programvara etc kommer vi att guida om”, fortsätter Anders.

På Pokercash.se kommer det vidare också finnas omfattande guider där nya spelare kan bekanta sig och lära sig mer om poker, och de mest populära spelen Texas Holdem och Omaha.
 

Platsannonser