Sponsrat Sponsrat

Om det är lång tid kvar till löneutbetalnigen finns det lånemöjligheter att ty till

Uppdaterad 2019-11-12
Publicerad 2019-11-12

Ibland kan det kännas som att det är lång tid kvar till den sista dagen i månaden när lönen ska betalas ut. Vissa månader kan upplevas som att de går snabbare än andra. Nu går vi mot juletider och visst kan December sett ur en finansiell synvinkel kännas som en lång månad. Julklappar ska inhandlas, all mat till julbordet ska införskaffas och visst vill man kunna klä upp sig på julafton. Det kan tära på plånboken. Marknaden för snabblån har under de senaste åren blivit pålagd skärpta regler. Det betyder att det räntemässigt har blivit billigare att uppta denna typ av lån, se här för exempel.

Att jämföra snabblånegivarna kan betala sig

Avgifterna mellan de olika lånegivarna kan variera så det kan vara värt att lägga en liten stund på att se hos vem det bäst kan betala sig att låna. Detta gäller även för när återbetalningen ska ske. 15 minuters undersökning kan med andra ord betala sig en del i slutändan.

Dessa lånegivare har också blivit mer effektiva när det gäller själva utbetalningen av lånet. Om du som konsument har en av de större bankerna såsom Nordea, SEB eller Handelsbanken kan du förvänte en väldigt snabb utbetalning av lånet.

Snabblån har fått en bättre image

Vissa medier har under längre tid kritiserat mikrolån, även kallat snabblån eller sms-lån men som nämnt har du som konsument nu ett starkare skydd efter att de nya reglerna har införts och att räntenivåerna därmed ligger lägre än vad som tidigare var fallet.

Sunt förnuft är viktigt även med de nya reglerna

Även om snabblånereglerna har skärpts är det ändå viktigt att tänka förnuftigt och kunna betala tillbaka lånet inom angiven tid. Konsumenter uppmanas fortfarande att läsa det finstilta när de uptar denna typ av lån.

Platsannonser