Sponsrat Sponsrat

Ökning av hemleveranser av matkassar under 2020

Svenskarna både hamstrar och panikköper mat, i butik likväl som på nätet. Jämförelsesajter av matkassar ser ett rejält uppsving av besökare på deras sajter som söker efter matkassar, middagslösningar och matvaror för hemleverans.

Uppdaterad 2020-04-27
Publicerad 2020-04-27
  • Vi har sett ökad tillströmning av besökare på våra sajter de senaste veckorna. Folk sätter pris på att få maten direkt levererat till hemmet då de själva slipper ge sig ut och trängas i butikerna, säger pressansvarig.

Till största delen beror ökningen på cornautbrottet och situationen vi befinner oss i idag. Alla restriktioner som gjorts den senaste tiden på grund av coronaviruset leder till att allt fler personer stannar hemma samtidigt som intresset för att handla matkassar på nätet ökar. En annan anledning till att matkassar på nätet växer kan vara att allt fler människor har ett hållbarhetstänk under 2020 och vill bidra med att minska matsvinnet. Många aktörer i branschen har anpassat sig efter kundernas behov och satsar på matkassar som är planerade in i minsta detalj för ett minskat matsvinn och en hälsosam livsstil.

Att på förhand veta vilken matkasse som passar ens familj bäst är inte alltid enkelt att veta. Matkasseidag.se hjälper kunder att hitta de bästa matkassarna genom att skapa en tydlig överblick av marknadens matkassar. Det finns till exempel vissa matkasseföretag som levererar helt färdig mat som är fryst och portionsförpackat likväl som att man finner matkasseföretag som levererar delvis färdiglagad mat. Det finns dessutom företag som man kan beställa egenkomponerade matkassar ifrån. Det funkar som så att man kan köpa de matvaror styckvis på precis samma sätt som man gör i sin loka matbutik.

Hos de flesta leverantörer kan kunderna vanligtvis beställa hem mat 24 timmar innan det är tid för hemleverans. I tider som dessa kan det vara bra att vara ute i god tid och att att ha lite mer framförhållning än vad man vanligtvis har.

Mr Internet ABdriver sajterna Matkasseguiden.se, Matkasse.nu, Matkassen.com och matkasseidag.se.

Pressansvarig

info@mrinternet.se

Platsannonser