Sponsrat Sponsrat

Ökat intresse för begagnade prylar

Uppdaterad 2020-11-06
Publicerad 2020-11-06


Att köpa begagnat har länge varit en möjlighet genom sidor som Blocket och Tradera. Du har även fysiska second-hand-butiker som säljer allt från möbler till kläder och teknik. Det har länge varit populärt men under de senaste åren har det vuxit markant – och det har sina orsaker.
Du har både de ekonomiska möjligheterna med att köpa begagnat, inte minst att det går att spara in en hel del pengar genom att köpa använda saker istället för att köpa nya prylar. Vidare har du miljöfördelarna, något som har blivit mer populärt under framförallt de senaste fem åren.

Flera orsaker till populära trenden att köpa begagnat Det släpps hela tiden nya datorer, mobiltelefoner och surfplattor. Det kan däremot bli väldigt dyrt, inte minst när en ny iPhone ofta går på över tiotusen kronor. Det här gör det svårt för många att köpa det allra senaste från sina favoritvarumärken. Det är därför ett alternativ att köpa begagnat, eftersom priserna går ned rejält. När du köper något från sidor som Bluecity, kan du gå ned till halva priset lite beroende på vilket skick du vill ha den

begagnad elektronik du ska köpa.
Samtidigt hjälper man miljön genom att köpa begagnat. Produkten är redan tillverkad och du bidrar alltså till att minska miljöförstörelsen i världen genom att köpa något från en tidigare ägare. Om du köper nya saker kommer du istället att bidra till en ökad produktion. Det bidrar i sin tur till att förstöra miljön och är onödigt. Bara för att något är begagnat behöver det inte vara trasigt, så du behöver alltså inte köpa en mobil med en sprucken skärm.

Det går att spara in pengar på begagnade prylar Samtidigt ska man inte underskatta hur mycket pengar du kan spara in. Genom att köpa begagnat kan du ofta komma ned till halva priset. Du kan sedan spara pengarna till en regnig dag för att hitta på något roligt. Genom att bestämma vilket skick du köper prylarna i, kan du samtidigt få saker i gott skick som fortfarande kommer fungera i flera år innan det blir dags att byta igen.

Det handlar framförallt om teknik, eftersom det är där prisskillnaderna blir så stora. När det kommer till kläder och liknande saker kan du fortfarande spara in en del pengar, men det kommer inte att vara lika tydligt om du inte köper exempelvis dyra märkeskläder. På ett helt år kan det dock bli en hel del pengar att spara in.

Platsannonser