Sponsrat Sponsrat

Octean – så lindrar du magproblemen i jul

Julen är ofta en tid av god mat och sötsaker. Men detta kan också leda till stora besvär med magen för många. Vilken julmat är bra för dig som har känslig mage? Vad kan du göra för att lindra besvären?

Uppdaterad 2019-11-22
Publicerad 2019-11-22

Att leva med IBS och magproblem kan vara jobbigt i vardagen och blir extra svårt vid storhelgerna med all den goda maten. Under julen bjuds det ofta på fika och andra godsaker som hör högtiden till. Några av de mag-tarmproblem som kan uppstå när man ändrar matvanor är: halsbränna, uppblåsthet, sura uppstötningar, gaser, kramper eller diarré. Du som är drabbad kan göra mycket själv för att lindra. Att undvika viss mat, ha regelbundna mattider och stressa mindre brukar lindra besvären.
 

Julmat som är bra för magen

Exempel på bra julmat är brysselkål, kall potatis, rödkål, grönkål och surkål. Även sill utan lök, ägghalvor och lax går bra. Vill du kunna äta sötsaker så är det bra om du utesluter gluten och laktos. En promenad efter måltiden underlättar också för matsmältningen.

Du är långt ifrån ensam om att ha IBS och magproblem. Omkring 15–20 procent av Sveriges befolkning uppskattas ha magproblem som kan kopplas till IBS. Någon medicin finns inte som kan bota IBS, men det finns idag flera olika produkter på marknaden som kan minska besvären. Octean.se är ett företag som specialiserar sig på hälsa och egenvård - många söker sig till hit för att få hjälp med IBS och magproblem. Många väljer att lindra besvären med Silicea Mag-Tarm Gel som är en världsunik kiselprodukt som skyddar magens och tarmens slemhinnor, vilket har positiv effekt på flera typer av mag-tarmproblem. Nya kliniska studier på patienter med IBS visar att Silicea Mag-Tarm hjälper vid IBS-symtom. Denna gel är skonsam och verkar lokalt i magen, vilket gör att den är lämplig för hela familjen.

Naturliga läkemedel och skonsamma produkter

Octean grundades av Dan Magnusson som har en lång historia från läkemedelsbranschen. Efter att ha arbetat med marknadsföring av läkemedel insåg Dan att det fattades något i branschen – naturliga läkemedel. Detta ledde till att Octean AB grundades och bolaget har sedan dess själv utvecklat naturliga varumärken med dokumenterad effekt. Octean har agenturer för välkända och väldokumenterade produkter och även egentillverkade produkter med allt ifrån naturläkemedelmedel, kosttillskott, medicintekniska produkter, kosmetika och fodertillskott.

På Octean hittar du produkter som Silicea, GLYC, Saframyl, Bi-PRO Salva, LadyCare, Detoxner, Iron Vital m.fl

Kunder kan vara trygga med att Octeans produkter alltid är naturliga och skonsamma samtidigt som de kännetecknas av snabba och långvariga resultat. Framgången bygger på företagets DNA som är grundat i att bygga långvariga relationer med kunder och att deras användare alltid ska kunna lita på att produkterna håller vad de lovar.

Om oss

Octean AB är ett företag med mer än 40 års erfarenhet inom läkemedelsindustrin och egenvård. Våra produkter har utvecklats i nära dialog med kunder, erfarna apotekare och forskare tillsammans med företagets produktteam. Vi har fler än 1500 återförsäljare i landet och finns både online och på Apotek, Hälsokostbutiker och övriga utvalda försäljningsställen i fysiska butiker och på nätet.

Presskontakt:

Namn: Louise Starcke

Telefon: 010-703 68 05

E-post: louise.starcke@octean.se

Platsannonser