Sponsrat Sponsrat

Nyhet! Yrkestrafiktillstånd.se lanserar ny hemsida

Verksamheten Yrkestrafiktillstånd.se lanserade nyligen sin nya hemsida som är tänkt att hjälpa transportföretag med trafiktillstånd så att de omedelbart kan komma igång att köra. Det är nu möjligt att snabbt anlita en trafikansvarig konsult som innehar yrkeskunnande certifikat för godstrafik. 

Uppdaterad 2020-04-28
Publicerad 2020-04-28

Yrkestrafiktillstånd.se såg att det fanns ett stort behov för den här typen av konsulttjänster och vill erbjuda hjälp till verksamheter som inte själva har ett eget trafiktillstånd. Ett yrkestrafiktillstånd är nödvändigt för den vill bedriva yrkesmässig trafik på väg. Alla transportföretag som transporterar gods ska inneha ett yrkestrafiktillstånd enligt Yrkestrafiklagen. 

Förmedlar trafikansvariga konsulter

Om din verksamhet precis är i uppstarten så kan det vara ett dilemma att få yrkestrafiktillståndet på plats i tid. Har du ont om tid och behöver komma igång snabbt med att köra godstransporter så finns det nu en smidig och snabb lösning. Yrkestrafiktillstånd.se kan förmedla trafikansvariga konsulter till din verksamhet om du ännu inte har ett yrkestrafiktillstånd. Alla trafikansvariga konsulter har avlagt proven i yrkeskunnande och kan därmed kliva in i din verksamhet med experthjälp. Målet är att din verksamhet ska komma igång och köra transporter på nolltid.

Yrkestrafiktillstånd.se är också tänkt att fungera som en guide och vägledning där verksamheter kan få svar på frågor om yrkestrafiktillståndet och hur man går tillväga för att ansöka. Om ditt företag vill ansöka om ett yrkestrafiktillstånd så kommer Transportstyrelsen pröva om sökande uppfyller de krav som ställs: krav på yrkeskunnande, fast etablering, gott anseende och ekonomiska resurser. Dessutom ska sökande styrka ansökan om trafiktillstånd av företagets firmatecknare eller verkställande direktör. När prövningen är färdig tar Transportstyrelsen ett beslut i ärendet. 

Trafiktillstånd – så går du tillväga:

 • Först och främst ska du anmäla dig till en kurs / utbildning för att tillgodogöra dig kunskaper som behövs för att klara examensprovet.  
 • Nästa steg är att boka provet hos Trafikverket.
 • Efter att examensprovet så är det sista steget att skicka in ansökan om trafiktillståndet med alla handlingar och dokument som krävs. 
 • Det är viktigt att du anmäler dig till en utbildning innan du avlägger examensprovet. Dessa kurser brukar heta “eget på väg”. Det finns många valmöjligheter och flera branschorganisationer anordnar både distanskurser och vanliga utbildningar, men det finns också privata utbildare. Utbildningarna går att finna på nätet eller alternativt via Transportstyrelsens hemsida.

  Att skaffa ett eget trafiktillstånd är tidskrävande och är inget som görs på en dag. Processen tar vanligen minst ett par veckor, men kan i vissa fall ta längre tid än så. Det kan ta tid att samla alla handlingar och dokument så det rekommenderas att starta i god tid. 

  Läs även pressmeddelandet på di.se

  Om företaget

  Yrkestrafiktillstånd.se förmedlar kvalificerade och professionella trafikansvariga konsulter till verksamheter som är i behov av ett yrkestillstånd.

  Platsannonser