Sponsrat Sponsrat

Nya tavelbutiken Mynewart vill demokratisera konsthandeln på nätet

Uppdaterad 2019-11-28
Publicerad 2019-11-28

Det danska onlinegalleriet Mynewart har lanserat sin första Svenska onlinebutik. I och med lanseringen siktar bolaget på att etablera sig i Sverige och inom ett par års sikt bli den ledande aktören inom handeln av konst och stora tavlor på nätet.

Bolaget har sedan tidigare varit verksam i länder som Danmark, Tyskland och Nederländerna, men nu har man skiftat fokus och hoppas kunna fylla Svenska hushållens väggar med handmålade stora tavlor.

Malthe är country manager för Mynewart i Sverige och beskriver vad bolaget vill uppnå i Sverige i entusiastiska ordalag.

  • Det vi vill göra på den svenska marknaden är att demokratisera konsthandeln på nätet. Vi vill göra det så enkelt som möjligt för hushållen att hitta prisvärda tavlor för att dekorera hemmets väggar.

Mynewart använder sig av ett eget nätverk med konstnärer för att hålla sina priser låga. Dessa anlitas sedan under perioder då de kanske inte själva har så många andra uppdrag igång.

  • Stora tavlor och oljemålningar kan traditionellt sett sticka iväg i pris och därför inte alltid rymmas i en vanlig hushållsbudget. Vi eftersträvar därför att alltid erbjuda ett brett sortiment av stora tavlor och motiv till ett överkomligt pris för så många hushåll som möjligt säger Malthe.

Segmentet heminredning har sett en kraftig tillväxt i Sverige under det senaste årtiondet. Data från SOM-insitutet på Göteborgs Univeristet så har svenskars konsumtion av möbler och inredning ökat med 20.4% sedan 2010 (https://www.extrakt.se/svenskar-okar-sin-konsumtion-tvartemot-vad-de-tror/)

Mynewarts nästa steg är att - om satsningen i Sverige går bra - fortsätta bredda produktsortimentet och om möjligen kika på andra koncept som pop-up butiker och direkt försäljning genom exempelvis instagram och andra plattformar.

Arbetet med Mynewart.se ska initialt ledas och kordineras av ett skandinaviskt team från huvudkontoret i Danmark.

Kontaktuppgifter

Malthe Cowland

Info@mynewart.se

www.Mynewart.se

Platsannonser