Sponsrat Sponsrat

Ny sajt lanseras på svenska marknaden - Finanso.se

I tider som dessa när många arbetar hemifrån till följd av coronautbrottet och kanske har mer tid över än vanligt, så kan det vara en god idé att noga gå igenom sin ekonomi. Finaso.se vill med lanseringen på svenska marknaden hjälpa privatpersoner att förbättra sin privatekonomi.

Uppdaterad 2020-04-16
Publicerad 2020-04-16

Coronapaniken på börsen har med största sannolikhet inte undgått någon – där i stort sett allt har rasat i värde, även bitcoin och guld. Coronaviruset slår hårt mot världsekonomin och vid starten av mars drabbades Stockholmsbörsen av en kraftig nedgång. 

I situationer som dessa är det viktigt med perspektiv. Börsen har kraschat flera gånger tidigare i historien, där några exempel är fastighetskrisen 1992 och finanskrisen 2008. Christian Soelberg Due på Finanso.se menar att, trots att det är svårt att bedöma nuläget så kommer även situationer som dessa blåsa förbi – det är bara en fråga om tid.

”Äger man kapital så behöver man ha förståelse föratt det kommer tider med svackor, och en viktig lärdom är att försöka behålla lugnet och se långsiktigt på sina tillgångar. Det gäller att ha is i magen, vilket ofta är lönsamt i längden”, säger Christian Soelberg Due på Finanso.se

Ett utfall av ett börsras är att det leder till billigare investeringar samt öppnar upp olika köpmöjligheter. Här är det dock viktigt ta ett välgrundat beslut så att man inte hetsköper aktier just för att det är billigt. Det är minst lika viktigt att inte heller sälja i ren panik utan det är bättre att hålla sig till den ursprungliga strategin.

I dessa tider är det viktigt att man försöker minimera risktagande. Det gäller att försöka ta ett par steg tillbaka för att se helhetsbilden, och eventuellt även de möjligheter som tillfället öppnar upp för. En potentiell marknad som öppnat upp sig är just investeringar i de bolag som för närvarande ser över utvecklingen av vaccin. Företag som eToro gör det möjligt att investera i flera av bolagen som aktivt jobbar med just detta, vilka alla är ledande bolag som tidigare i histoien är välkända för att ta fram vaccin mot till exempel SARS-viruset.

Om Finanso.se

Finanso.se drivs av Finixio Ltd och har funnits på svenska marknaden sedan 2020. Bolaget hjälper människor att investera pengar och förbättra sin privatekonomi.

Platsannonser

Logga in