Sponsrat Sponsrat

Ny reglering kan rensa upp skönhetsbranschen i framtiden

Mellan 2015 och 2018 gjorde hela 285 000 personer i Sverige ett skönhetsingrepp enligt uppgifter från Socialstyrelsen. Var tionde person betalade för kirurgiska ingrepp så som bröstoperation eller bröstlyft. 

Uppdaterad 2020-06-22
Publicerad 2020-06-22

I dagsläget får nästan vilken läkare som helst utföra plastikkirurgi. Det finns inga särskilda krav på specialkompetens inom området. Det kan dock snart bli ändring på det tack vare ett nytt lagförslag som innebär att enbart specialistläkare med relevant kompetens ska få lov att utföra plastikkirurgi. Svenska myndigheter har vid ett flertal tillfällen utrett reglerna kring skönhetsbehandlingar och de är alla eniga om att denna typ av reglering är nödvändig. Det nya lagförslaget förväntas träda i kraft vid årsskiftet 2020/2021.

Specialister på Bellakliniken i Helsingborg ser fram emot att det nya lagförslaget kring skärpta regler för skönhetsingrepp träder i kraft. De menar att det nya lagförslaget kommer att städa upp skönhetsbranschen och avlägsna oseriösa aktörer som kunnat härja fritt i branschen.

  • Det nya lagförslaget kommer leda till att fler patienter kan känna sig tryggare och säkrare oavsett vilken klinik de väljer. När en operation utförs av en välutbildad och ansvarsfull plastikkirurg så innebär det bättre resultat och fler nöjda patienter med högre livskvalitet, säger Dr Johan Nordquist, specialist i plastikkirurgi samt klinikchef på Bellakliniken.

Det kan finnas många anledningar till att kvinnor önskar göra en bröstoperation eller bröstlyft. Att ha komplex över sina bröst är inte något ovanligt eller något man bör skämmas för. Det är inte ovanligt att kvinnor upplever att deras bröst förändras och blir slappare med åren. För många kvinnor handlar det om att återställa brösten. Hudens elasticitet minskar ju äldre man blir vilken även leder till att brösten sjunker samman och får en större slapphet. Brösten påverkas även av alla möjliga faktorer så som graviditet och amning.

 

Om Bellakliniken
Bellakliniken grundades 2012 av Dr Johan Nordquist efter att han sålt en tidigare klinik som han drev sedan 2001. Bellakliniken är en modern klinik där det personliga bemötandet står i fokus. Med deras nöjd-kundgaranti kan patienter tryggt och säkert göra bröstlyft.

Presskontakt:

Namn: Frida Engström

E-postadress: frida.engstrom@prdirekt.se

Platsannonser