Sponsrat Sponsrat

Nu lanseras nya sidan för dig som söker en trygg barnvakt

Uppdaterad 2020-12-10
Publicerad 2020-12-10

Denna nystartade sida är skapad i samarbete mellan de två branschledande organisationerna inom professionell barnpassning — myNanny och NannyPoppins. Syftet med sidan är att ge dig som förälder värdefull information om barnpassning och se till att du kommer igång med en trygg, säker och personlig barnvakt.

Få inblick i hur en barnvakt väljs ut

På sidan så hittar man en tydlig förklaring av hur det går till när en nanny rekryteras samt hur matchningen går till av barnvakter. Det tusentals sökande varje år men det är endast ett fåtal som väljs ut till att få bli en nanny. Intervjuer genomförs, det görs bakgrundskontroller och även utbildningar i bl.a HLR för barn ingår.

När en barnpassningsspecialist sedan väljer ut en nanny till en familj så gör han eller hon detta utefter olika kriterier. Ens nanny ska kunna hjälpa till på de tider som behövs, ska gärna bo så nära familjen som möjligt och ska också matcha familjens önskemål. Familjer får en skräddarsydd nanny.

Du hittar alla fördelar med en professionell barnvakt

Om man vill ha hjälp av en barnflicka som kan passa ens barn så är det med stor fördel att man vänder sig till ett barnpassningsföretag. Det ger en flera fördelar som gynnar både en själv och ens barnvakt. En professionell nanny är alltid fullt försäkrad via jobbet, är utbildad och certifierad inom HLR för barn samt olycksfallshantering.Skulle ens ordinarie barnvakt få förhinder kan man få en ersättare.

Ens personliga nanny har en trygg anställning, vit lön, får med sig goda referenser och han eller hon kan alltid ta kontakt med företaget för att få coachning eller stöttning i sitt arbete när man är ute på ett uppdrag.

RUT-avdrag gäller för barnvakt

Sedan 2007 så gäller RUT-avdraget för dig som förälder när man vill ta hjälp av en professionell barnvakt. Det gör att man får en hög kvalitet på barnpassning till ett bättre pris.

Avdraget ger en möjlighet att få upp till 50 000 kr i avdrag per år, vilket efter årsskiftet blir 75 000 kr. Är ni två föräldrar i samma hushåll så kan ni få dubbla av den summan. Organisationen ser till med att fixa med avdraget, så ni behöver inte göra något för att det ska gälla.

En barnvakt finns för alla tider och upplägg

Oavsett när på dygnet det är man behöver hjälp med passning av barnen så finns det en barnflicka som med största sannolikhet kan hjälpa en. De rekommenderade organisationerna har tusentals anställda och vissa kan hjälpa till under dagtid, andra under kvällar och nätter. Det finns också möjlighet att få hjälp under helger. Det hittas en nanny som kan möta varje familjs behov.

Många väljer att utgå från upplägg, såsom hämtning och lämning från och till skolan, eller hjälp vid övriga tillfällen. Det kan vara att man ska iväg på ett bröllop och man behöver ha hjälp med att passa barnen. Alla upplägg hittar du på hemsidan. 

Platsannonser