Sponsrat Sponsrat

Nike Magista - skon som storklubbsspelarna föredrar

Vid det här laget har nog ingen aktiv fotbollsspelare undgått Nike Magistas intåg på fotbollsarenorna. Stjärnorna som använder Nike Magista Opus eller Nike Magista Obra blir allt fler och fler och denna fotbollssko är omåttligt populär såväl i Sverige som övriga världen. Men visste du att skillnaderna mellan de två modellerna i själva verket är ganska stora?

Uppdaterad 2016-09-26
Publicerad 2016-09-26

När Obra intog marknaden satsade Nike enorma resurser på utveckling av prestanda och kampanjerna för den nästintill mytomspunna Magista Obra var storslagna. När den något mindre avancerade Opus nådde marknaden fick den inte lika mycket uppmärksamhet som storebrodern, men de professionella fotbollsspelarna verkar ändå i många fall välja Opus. 

Den snygga designen och banbrytande prestandan hade gjort Nike Magista Obra till en favorit bland stjärnorna och verkade vara det självklara valet för att ersätta CTR360, men den nya modellen Opus har snabbt intagit marknaden på allvar och syntes frekvent i Brasilien under sommaren 2016. Nike Magista Opus har en ovansida med Kangalit- struktur som skiljer sig mot sin föregångare Obras Flynit. Kangalit ger en mjukare känsla vid bollkontakt och för spelare som gillar att röra sig med bollen väldigt nära fötterna ger ytan en viss “sticky” effekt. Den största skillanden är dock skons flexibilitet och naturliga känsla kring foten. Sulan är mjukare än Obras och skon är dessutom lättare. Prismässigt ligger Opus något lägre än Obra, men i detta fallet ska man inte enbart låta prislappen vara avgörande utan gå efter vad man föredrar för känsla på foten. Skons naturliga passform har fått enorm genomslagskraft bland elitspelarna.

Det är ingen slump att stora delar av fotbollslag som exempelvis FC Barcelona numera spelar i någon av Nike Magista - modellerna. Både Opus och Obra håller vad de lovar och oavsett vilken som blir din favorit så kommer din bollkänslan lyftas till en högre nivå. Nätbutiken Unisportstore.se har skandinaviens största utbud av fotbollsskor och Nike Magista Opus och Obra serien finns för såväl vuxna spelare som fotbollsspelande barn. Här hittar du även all annan fotbollsutrustning fotbollsskor som kan tänkas behövas oavsett årstid och underlag.

Om oss

Unisportstore.se lanserades som en nordisk nätbutik 2002 med målet att sälja produkter av absoluta bästa kvalitet till den skandinaviska marknaden. Med sitt huvudkontor i Köpenhamn är Unisportstore en av Europas mest välansedda och största konceptbutiker och specialiserar sig på fotbollsutrustning, fotbollsskor och funktionsplagg. Företaget bakom unisport har sedan starten 1995 kunnat erbjuda de allra senaste innovationerna vid sidan av välkända varumärken för alla typer av spelare och behov inom fotbollsvärlden. Unisportstore har vunnit danska e-handelspriset 2011, 2012 och 2013 samt flertalet andra internationella utmärkelser för sin online butik.

Platsannonser