Sponsrat Sponsrat

Newport expanderar och öppnar 200 kvm Artwood department på NK

Newport meddelar idag att ett nytt koncept öppnas på NK i anslutning till den befintliga butiken. Newports Artwood department öppnar den 8:e april. Konceptet bygger på att i ännu större utsträckning bygga hela miljöer med möbler och inredning för inomhus- och utomhusbruk men enbart med Artwoods produkter.

Newports totala bytiksyta på NK uppgår nu till 920 kvm.

Uppdaterad 2016-04-01
Publicerad 2016-04-01

Efter ett mångårigt och framgångsrikt samarbete med Artwood har vi beslutat att dedikera en hel avdelning till Artwoods produkter. Både Newport och Artwood har haft en kraftig tillväxt under senare år och satsningen är ett steg i ledet att bli en av Nordens ledande inredningskedjor i det övre kvalitetssegmentet.

Newport bedriver idag en butikskedja med fem butiker, varav en Flagship store på NK om 920 kvm.

- Att nu kunna visa en större del av Artwoods sortiment på NK i en inspirerande miljö känns verkligen roligt. Artwood är ett spännade varumärke att jobba med, med en helt egen stil och design som urskiljer sig från mängden. Artwoods produkter passar Newport och uppskattas av våra kunder, säger Bo-Wilhelm Horndahl VD och ägare av Newport.

Den alltjämt växande inredningstrenden samt den starka internethandeln i Sverige har bidragit till en god lönsamhet för Newport. Företaget satsar nu på att öppna fler butiker runtom i Sverige samt förstärker positionen på e-handelsmarknaden inom heminredning.

För mer information:
http://www.newport.se/shop/artwood


För frågor om Newport, vänligen kontakta:

Charlotte Ekerling, Vice VD Newport
0735-29 96 58
lotta@newport.se

 

Om Newport
Newport är ett svenskt företag som äger och utvecklar livsstilsvarumärket Newport. Bolaget designar och marknadsför textilier, inredningsdetaljer och möbler inspirerat av den klassiska och tidlösa amerikanska New Englandstilen och den europeiska kolonialstilen. Konceptet bygger på att erbjuda exklusiv inredning från varumärken i det övre kvalitetssegmentet. Newport har egen verksamhet i alla led, från varumärkesutveckling till konsumentförsäljning i egna Newport-butiker.  Försäljningen av Newport-produkter uppgick 2015 till cirka 160 MSEK i konsumentledet. Tillväxten har varit 40% i genomsnitt de senaste 5 åren med en positiv resultatutveckling.

www.newport.se

 

Kort om Artwood
Artwood är ett familjeägt företag som startades 1969 från Skene. Artwood är en av dom ledande möbelgrossisterna i Norden och större delen av kollektionen består av egendesignade möbler och detaljer, men också handplockade produkter från utvalda designers. Omsättningen uppgår till 88 miljoner med positivt resultat.

www.artwood.se

Platsannonser