Sponsrat Sponsrat

Näthandeln har ökat under 2020

Under 2020 har vi kunnat se hur webbhandeln har ökat markant. Det finns flera anledningar till det, men det är en trend vi har sett under flera år nu. Det finns inte heller några tecken på att webbhandeln kommer att minska under kommande år. Tvärtom, allt verkar tyda på att fler bolag går över till en webbaserad lösning och stänger ned fysiska butiker, inte minst ser vi denna trend i mindre städer.
Under året har även många suttit hemma, vilket har bidragit till att fler har handlat på nätet för att inte behöva ta sig in i fysiska butiker. Vidare har många även spenderat pengar på andra digital tjänster, exempelvis för spel och streaming. Det är alltså inte bara näthandeln som har upplevt en tillväxt under året.

Uppdaterad 2020-10-22
Publicerad 2020-10-22
Mer tillförlitligt menar många

Något som bidrar till att många föredrar att handla på nätet är informationen som finns där. När du sitter vid din dator och ska beställa något kan du alltid använda dig av internet för att hitta information om produkter. På så vis kan du till exempel kontrollera att en viss datormodell är bra eller exempelvis kolla in ett mikrovågsugn test, innan du bestämmer dig för att köpa en viss modell.
Det är dock något du även kan göra om du är ute i en fysisk butik, med hjälp av din mobil. Det är emellertid ofta något som kan upplevas som stressigt – vilket gör att man hoppar över detta viktig steg. Genom att jämföra produkter, innan du köper något, kan du ofta få ett bättre pris och i vissa fall en mycket bättre produkt.

Billigare och enklare än någonsin Samtidigt är det mycket enklare att handla på nätet idag än bara för några år sedan. Idag kan du betala med väldigt många olika metoder bland annat e-plånböcker, ditt bankkonto eller med ett kort. Det underlättar och gör det möjligt att beställa och betala för en produkt på endast ett par minuter. Om du däremot ska köpa något i en fysisk butik måste du först besöka butikslokalen, hitta rätt produkt och sedan betala för den kontant eller med kort.

Webbutiker har mindre utgifter än fysiska butiker – något som bidrar till att man i många fall kan ha ett lägre pris på varorna. Det innebär också att många kunder väljer nätbutiker, eftersom möjligheten finns att spara en del pengar. Det spelar kanske inte en större roll med billigare produkter, exempelvis en billig t-shirt. Med det blir däremot tal om flera hundralappar, när du köper dyr teknik.
 

Platsannonser

Lås upp allt innehåll
Med Premium får du Sveriges bästa oberoende bevakning av finansbranschen

Logga in