Moneezy gör det enkelt att jämföra och låna pengar

Uppdaterad 2019-08-30
Publicerad 2019-08-30

 Med Moneezy får privatpersoner en ögonblicklig sammanställning över de senaste och bästa låneerbjudanden som finns i dagsläget. Det är en unik jämförelsetjänst på nätet som nyligen slagit sig in på svenska lånemarknaden. 

Genom att använda jämföringstjänsten Moneezy.com så får man en bra översikt när man letar efter rätt lån. Baserat på belopp och tid kan man välja den typ av lån man letar efter. Moneezy ligger i framkant när det kommer till teknologin, de har en användarvänlig hemsida där man finner all relevant information. De har även utvecklat en smart app där konsumenter kan få besked direkt när nya lånemöjligheter dyker upp. Konsumenter kan till exempel ställa in olika filter som är baserade på personliga preferenser och få en notis direkt i telefonen så snart en ny matchning dyker upp. 

Så hittar man de bästa lånen

Att låna pengar är ett personligt åtagande och det är av högst vikt att man har förståelse för vad marknaden har att erbjuda samt vad den innebär personligen. När man till exempel står och ska låna pengar är det viktigt att man jämför olika långivare för att vara säker på att få de bästa villkoren. 

Moneezy rekommenderar att man alltid tittar på de räntor som de olika långivarna erbjuder. Det är viktigt att man tittar på både den nominella räntan, men även effektiva räntan samt att man tar med uppläggningsavgift och eventuella övriga avgifter som långivaren debiterar. 

Sen ska man alltid vara noga med att sköta återbetalningen så att man inte råkar ut för förseningsavgifter.

När man använder Moneezys webbtjänst för att jämföra olika långivare så behöver man först och främst fylla i storlek på lån och hur lång tid man vill ha på lånet. Härefter får man ögonblickligen fram en lista med rekommenderade lån - givetvis med marknadens bästa räntor. Det bästa av allt det är helt gratis att använda Moneezy – man förbinder sig inte till någonting. Själva förbindandet sker först när man skriver i sina personuppgifter och har signerat lånet elektroniskt hos långivaren.

Det finns två huvudkategorier av lån – privatlån och snabblån. Skillnaden mellan dessa är att snabblån har en kortare återbetalningstid som vanligen ligger på 30-90 dagar. Typisk kan man låna upp till 30 000 kr. Privatlån är vanligare att man använder vid större belopp. En annan skillnad är att här är det oftast längre återbetalningstider – i vissa fall kan det handla om åratal.

Under dessa två huvudkategorier finns sedan ytterligare mindre kategorier med SMS-lån, blanco-lån, lån utan säkerhet där skillnaderna inte är lika markanta.

Om Moneezy:

Moneezy ägs av en dansk marknadsföringsbyrå som heter Intelligent Banker ApS där det primära fokusområdet ligger på utvecklad och modern teknik för personligt skräddarsydda erbjudanden.

Moneezy ger privatpersoner möjlighet att jämföra erbjudanden från banker och andra långivare, men Moneezy erbjuder inte själv lån eller finansiell rådgivning. Man ingår inte ett låneavtal med Moneezy, utan bara med bankerna och de andra långivarna som finns på Moneezys lista.

Kontaktperson: Emil Kjær
E-mail: info@moneezy.com
Hemsida: https://moneezy.com/se/

Platsannonser