Sponsrat Sponsrat

Livspusslet går ihop genom att driva webb- och reklambyrå

Raqs webbyrå är ett familjeägt företag som specialiserat sig på att skapa säljande hemsidor och sökmotoroptimering. Företaget drivs från Stockholm av makarna Hasan och Sofia Fransson, som från början inte alls hade några planer på att arbeta tillsammans.
– Det visade sig vara den ultimata lösningen för att få livet att gå ihop på bästa sätt, säger Hasan Fransson.

Uppdaterad 2019-08-28
Publicerad 2019-08-28

Många pratar om att det är svårt att få livspusslet att gå ihop. För Hasan och Sofia Fransson blev lösningen att börja jobba tillsammans med sökoptimering och hemsidor i det egna företaget Raqs webbyrå. De sökoptimerade sig helt enkelt fram till den bästa lösningen på sitt livspussel. Att jobba med marknadsföring på en reklambyrå i Stockholm tillsammans betyder att de båda helt styr över sin egen tid och att de kan hjälpa varandra, både med hämtningar och lämningar av barn, samt med kunder som behöver snabb hjälp. 

– Vi tycker att det är kul att jobba tillsammans. Men vi är också två personer som behöver våra egna liv utan att den andra hela tiden är närvarande. Det är en utmaning, men vi har hittat en lösning där vi arbetar på olika ställen. På det sättet är vi ifrån varandra på dagarna även fast vi jobbar med samma saker och mot samma mål. Vi har fredagsmöten varje vecka då vi arbetar tillsammans och tar en gemensam lunch för att prata ihop oss om arbetet, berättar Hasan Fransson.

Tillfällig lösning blev permanent

Företaget grundades redan 2013, men det var först några år senare som Hasan och Sofia på allvar började driva en egen webbyrå ihop. De hade då med sig erfarenheter från arbeten som marknadschef, projektledare och gruppchef. Det var lite av en slump att de började jobba ihop. Efter att deras andra barn fötts hade Sofia inte något jobb att gå tillbaka till och det var viktigt för dem båda att Hasan var pappaledig. Då föddes idén att Sofia skulle ta över verksamheten i företaget under Hasans pappaledighet. 

Det gick över förväntan och paret tog beslutet att testa att jobba i företaget båda två. De kompletterar varandra vad det gäller kunskap och kompetens, och tillsammans har de ett brett erbjudande inom digital marknadsföring. Hasan har certifierat sig inom sökoptimering och annonsering via Google Ads, och har i och med Raqs webbyrå verkligen hittat något han brinner för. Sofia har en examen i retorik i grunden och har arbetat med kommunikation och marknadsföring i många år. 

För mycket av det goda?

Parets vilja att fortsätta ha sina egna liv, även om de nu är partners både i affärer och i privatlivet, löser de genom att vara tydliga med varandra. 

– Vi är duktiga på att prata med varandra och lyfta det som vi inte är nöjda med och som vi vill förändra. Ingen av oss tar illa upp om den andre behöver tid för sig själv eller om man vill ändra på något. Det har varit en av grunderna till att våga testa att driva ett företag tillsammans, att vi ska fortsätta vara uppriktiga och ärliga, mot varandra och mot kunder, förklarar Hasan.

Om Raqs AB

https://raqs.nu/

VD Hasan Fransson

Slottsbacken 8

111 30 Stockholm

Hej@raqs.nu

08-55924343

Platsannonser