Annons

Annons

LeoVegas vill inspirera fler kvinnor att arbeta inom teknikbranschen

Det stora spelföretaget LeoVegas, som driver onlinecasinot med samma namn, har nyligen lanserat LeoRegulus, som är ett initiativ för att inspirera fler kvinnor att arbeta inom teknikbranschen. Det består av ett pris på 100 000 kronor och ett traineeprogram där de antagna får en traineeplats på företagets Stockholmskontor under 12 månader.  

Namnet LeoRegulus kommer från en stjärna i stjärnbilden Lejonet, och programmet består av två delar: ett belöningssystem och ett traineeprogram. Anledningen till detta nya initiativ är att LeoVegas ledning anser att teknikbranschen går miste om en hel del kompetens och talanger då mindre än 25 % av de anställda inom den svenska teknologisektorn är kvinnor. De vill därför uppmuntra till en större jämlikhet i branschen och inspirera kvinnor till att satsa på en karriär inom tech-industrin. 

Ansökan till både belöningssystemet och traineeprogrammet ska ske senast den 30 oktober, och LeoVegas meddelar de sökande som blivit valda senast den 25 november. I juryn sitter fyra personer, bland annat LeoVegas VD Gustaf Hagman och techrådgivaren Tuva Palm som också sitter i LeoVegas styrelse.  

LeoRegulus Tech Award

Detta belöningssystem innebär att LeoVegas delar ut 100 000 kronor till en person, en organisation eller ett initiativ som lyckas öka intresset för AI eller teknik bland kvinnor. Ansökan ska bestå av en beskrivning av hur organisationen, personen eller initiativet ger stöd åt kvinnor som är intresserade av att arbeta med teknik, och den ska skickas in via mail senast den 30 oktober 2018.  

LeoRegulus Global Traineeship Programme

Detta trainee-program pågår under 12 månader och riktar sig till nyutexaminerade ingenjörer. Traineeperioden tillbringas på LeoVegas Stockholmskontor, men de antagna har även chansen att arbeta från företagets övriga kontor i olika europeiska städer. De utvalda personerna kommer att delta i LeoVegas Libero-team, som samarbetar med alla företagets avdelningar. 

Utöver den erfarenhet och de nya utmaningar man får som trainee finns det även chans till en heltidsanställning på valfri avdelning hos LeoVegas efter att de 12 månaderna är över. De antagna kommer också att ha möten med en egen mentor varje vecka för att ytterligare kunna öka sin potential.

För att kunna ansöka till LeoRegulus Global Traineeship Programme krävs att man har ingenjörsexamen, och det är en fördel om utbildningen är inriktad på affärsanalys eller programvara. Dessutom får de sökande som mest ha ett års arbetslivserfarenhet efter examen. Sista dagen för ansökan är den 30 oktober 2018. 

LeoVegas VD Gustaf Hagman kommenterar det nya initiativet

I samband med att LeoVegas tillkännagav det nya initiativet LeoRegulus uttalade sig även LeoVegas VD Gustaf Hagman om företagets ambitioner: “det huvudsakliga målet är självklart att inspirera fler kvinnor att satsa på en karriär inom teknikbranschen, både genom den skillnad som teknikpriset kan göra och de karriärmöjligheter som traineeprogrammet erbjuder.”

Hagman tycker att det är ett stort problem att det råder en så stor obalans mellan kvinnor och män inom teknikbranschen: “Precis som andra företag inom tekniksektorn värderar vi kompetens framför alla övriga faktorer, och det är därför obalansen mellan män och kvinnor i branschen är så problematisk. När 50% av befolkningen består av kvinnor men bara ett fåtal överväger teknikbranschen som framtida arbetsplats, går vi miste om mycket kunskap och viktiga perspektiv som är avgörande vid utvecklingen av framtidens teknik.”

LeoVegas förhoppning är därför att vända trenden och få fler kvinnor att intressera sig för teknikbranschen, och de hoppas även att andra företag blir motiverade att följa deras exempel.  

Källa: 

https://www.svenskaspelsajter.se/

http://www.igamingbusiness.com/news/leovegas-tackle-industry-inequality-leoregulus