Sponsrat Sponsrat

Låneguiden breddar sitt utbud - jämför nu även kreditkort

Expressen Låneguiden har länge varit en av landets ledande jämförelsetjänster inom olika typer av lån. Nu breddas tjänsten ytterligare och ger användarna möjlighet att jämföra kreditkort.

Uppdaterad 2021-04-07
Publicerad 2021-04-07

Expressen Låneguiden är en av Sveriges ledande jämförelsetjänster inom privat- och företagsekonomi. På sajten ges besökarna möjlighet att jämföra lån för att kunna fatta kvalificerade beslut när de lånar pengar. Låneguiden är verksamma inom flera typer av lån, däribland bolån, snabblån, privatlån och samlingslån.

I arbetet med att erbjuda en omfattande och Sverigeledande jämförelsetjänst har Låneguiden breddat sitt produktutbud ytterligare. Det är numera möjligt att även jämföra kreditkort.
 

Det känns så klart jättekul att få bredda produktutbudet och nu kunna hjälpa människor att jämföra kreditkort. Vi tror marknaden för den här typen av tjänster kommer öka igen i takt med att vaccineringen fortlöper och folk börjar resa igen, säger Dieter Wallmark-Kalisch, produktchef.

Utbudet kommer successivt öka med målet att bli en av Sverige ledande aktörer även inom kreditkort. Jämförelse av kreditkort gör det möjligt att hitta rätt kort utifrån sitt användningsområde

På Låneguiden kommer användarna ges möjlighet att jämföra kreditkort för att hitta det som passar deras användningsområde allra bäst. Den som vill kan dessutom ta del av omfattande recensioner av respektive kreditkort.

Till att börja med kommer Expressen Låneguiden erbjuda jämförelser av tre olika typer av kreditkort.

  • Resekort. Kreditkorten lämpar sig för dig som reser mycket. Utöver reseförsäkring ingår ofta förmåner som lounge access, concierge service, fast track och mycket mer. Flera resekort ger dig även möjlighet att samla bonus som du kan använda till att köpa resor för.
     

  • Bensinkort. Dessa kreditkort erbjuder ofta någon form av drivmedelsrabatt när du tankar ditt fordon. Andra förmåner som är vanligt förekommande är feltankningsförsäkring och bärgning- och assistansförsäkring.
     
  • Bonuskort. Bonuskorten ger dig bonuspoäng varje gång du handlar med ditt kreditkort. Vad du sedan kan använda poängen till varierar mellan olika kort. Det kan vara alltifrån att handla i webbshoppar, till att boka flygresor eller hotellövernattningar.
Stora skillnader mellan olika kreditkort

Vid en första anblick kan kreditkorten framstå som närmast identiska men det finns stora skillnader vilket gör det viktigt att jämföra utbudet åt.

Skillnaderna ligger framför allt i vilka förmåner som ingår i kreditkorten. När du bokar en resa med ditt kreditkort ingår nästan alltid en reseförsäkring. Hur pass omfattande skyddet är varierar dock. Utöver det tillkommer ofta bonusar, erbjudanden, rabatter, och övriga försäkringar, men även här finns stora skillnader korten mellan.

Med omfattande recensioner vill vi klargöra skillnaderna mellan respektive kreditkort och därmed göra beslutet för användarna enklare.

Platsannonser