Sponsrat Sponsrat

Kampen om sändningsrättigheterna - och alternativen för dig som tv-tittare

Ingen missade väl förra årets konflikt mellan Tv4 och Com Hem som handlade om rättigheterna att få sända Tv4 och dess systerkanaler. 1,6 miljoner svenska hushåll var påverkade av konflikten. Samtidigt har utbudet av alternativa sätt att se på tv och antal leverantörer aldrig tidigare varit större. Konsumentguiden TVabonnemanget.se är beslutna att räta ut alla frågetecken som konsumenterna har om tv-leverantörer, och ser en ökad trend av att kunder helt går över till strömmat innehåll.

Uppdaterad 2020-02-06
Publicerad 2020-02-06
Streaming - både ett komplement och en ersättare

I takt med att samhället blir mer uppkopplat och fler får tillgång till fiberlösningar för tv och bredband, så förändras sättet vi konsumerar tv på. De flesta kanalerna har idag play-tjänster som kompletterar och i många fall helt kan ersätta det traditionella sättet att se på tv.

Många svenska hushåll som tidigare varit begränsade till att få sina tv-kanaler levererade av en operatör utrustas nu med fiber, vilket öppnar upp för möjligheten att välja bland en uppsjö av tv-leverantörer och få tillgång kanalerna genom fiber-tv. Den nya tekniken ger både möjligheten att välja kanaler efter sin egen smak, samt gör det mindre känsligt att drabbas av konflikter likt den mellan Com Hem och Tv4, eftersom det finns möjlighet att helt enkelt byta leverantör, då många erbjuder sina tjänster utan bindningstid.

"Under konflikten mellan Com Hem och Tv4 blev många kunder oroliga, samtidigt som de inte kände till att det finns många alternativa sätt att se programmen, inte minst online. Så vi tycker det är viktigt att upplysa konsumenterna om att valmöjligheterna faktiskt är större än någonsin idag", säger Fredrik Andersson på TVabonnemanget.se.

Sportdjungeln - vilken kanal visar vad?

Att det sker hårda förhandlingar om sändningsrättigheter är extra tydligt i sportens värld. Alla sportälskare vet att det kan vara krångligt att hålla koll på var olika sporter och ligor visas. Dessutom kan det bli dyrt, eftersom det krävs att teckna flera olika abonnemang för att få tillgång till allt.

För den fotbollsintresserade täcks det mesta av Viasat (Premier League, Champions League, m.m.), C More (Serie A, La Liga, m.m.) och Discovery Network (Allsvenskan, landslaget).

Båda bolagen har också välutvecklade streamingtjänster, som kan tecknas fristående.

För att se sommarens fotbolls-EM räcker det med tillgång till SVT och Tv4. Även de kanalerna går att se via streaming.

Just play- och streamingtjänster ökar, samtidigt som linjärt tv-tittande minskar, enligt en undersökning från Svenskt kvalitetsindex. De flesta livesända sportevenemangen går idag att se genom att livestreama dem från någon av tjänsterna. Det gör att du slipper köpa extrakanaler, och dessutom blir det ofta billigare och är smidigare att prenumerera på streamingtjänsterna, då du kan titta i din mobiltelefon, surfplatta eller dator, var du än befinner dig.

I guiden om sändningsrättigheter för 2020 på TVabonnemnaget.se hittar du mer information om var dina favoritevenemang visas och hur du enklast kommer åt dem.

Om TVabonnemanget.se

TVabonnemanget.se startades 2016 och har sedan dess hjälp 1000-tals tv-tittare i Sverige att hitta rätt abonnemang för sitt tv-tittande. Företaget har sedan dess breddat produktportföljen och är nu en heltäckande leverantör för hushåll när det kommer till media och underhållning.

För mer information kontakta: info@tvabonnemanget.se

Platsannonser