Sponsrat Sponsrat

Inkassogram lanserar Fakturagram - gratis fakturering i affärssystem

Uppdaterad 2018-01-22
Publicerad 2018-01-22


Inkassogram har sedan tidigare en innovativ och schysst onlinetjänst för alla bolag som behöver hjälp med obetalda fakturor. Nu tar bolaget nästa steg mot ett komplett CMS bolag och erbjuder sina kunder tjänsten Fakturagram som är en komplett och automatiserad kundreskontratjänst. På så vis sparar företagaren både tid, pengar och bibehåller goda kundrelationer. 

- Vi har haft en stor efterfrågan hos våra befintliga kunder att effektivisera deras reskontrahantering, så de kan fokusera på värdeskapande aktiviteter istället för administration. Genom Fakturagram kan företagen outsourca sin kundreskontra till oss och vi tar hand om hela fakturaflödet inklusive distribution, avprickning, kravhantering, bokföring mm säger Inkassograms operative chef och medgrundare Jörgen Fredman.

Fakturagram kan i dag användas i de vanligaste affärssystemen på marknaden och bolaget har en expansiv integrationsplan för 2018 med syfte att erbjuda fler kunder en gratis fakturatjänst. Genom Inkassograms högautomatiserade CMS plattform kommer tjänsten erbjudas kostnadsfritt och även om fakturan distribueras som postal eller e-faktura. Skulle fakturan inte blir betald i tid går flödet automatiskt över till Inkassogram som hanterar kravhantering och eventuell e-stämning vid behov.  

- Att skapa och skicka ut en faktura är egentligen inte så svårt, detta gör hundratals applikationer i dag, men att få betalt på ett snabbt och schysst sätt är mycket svårare. Vi ser oss som en digital fakturamotor som du enkelt kopplar in i ditt affärssystem och direkt frigör resurser till annat fortsätter Jörgen Fredman. 

Många företag har problem med dålig likviditet till följd av manuella processer och långa betaltider. Under 2018 kommer Fakturagram också erbjuda finansieringsprodukter vilket hjälper företagen ytterligare att stärka sin likviditet vid behov. 

- Finansiering på kort och lång sikt är en kritisk faktor för de flesta bolag som vill jobba med tillväxt och utveckla sin verksamhet. Vi kommer under första delen av 2018 erbjuda våra kunder en factoringtjänst där vi betalar ut pengarna dagen efter de ställt ut fakturan genom Fakturagram. Detta är ett viktigt steg i vår vision att hjälpa våra kunder att få betalt och växa som företag säger Inkassograms CEO och medgrundare Niclas Josefsson. 

Läs mer på fakturagram.se
 

För ytterligare information kontakta

Jörgen Fredman, Inkassogram AB, 070-884 82 00, jorgen.fredman@inkassogram.se

Niclas Josefsson Inkassogram AB, 070-888 36 25, niclas.josefsson@inkassogram.se

 

Inkassogram AB erbjuder en komplett och digital kundreskontratjänst för företag, organisationer och myndigheter. Inkassogram grundades mars 2015 av Niclas Josefsson, Jörgen Fredman, Simon Stål och Jesper Sundström. Inkassogram har idag ett flertal investerare bakom sig däribland Berazy AB (publ), Spintop Ventures, NovaTelligence AB mfl. www.inkassogram.se

Platsannonser