Sponsrat Sponsrat

Incoord projekterar årets Stockholmsbyggnad för andra året i rad

Uppdaterad 2016-05-27
Publicerad 2016-05-27

Stockholmarna har sagt sitt, och utsett Nya Arkitekturskolan vid KTH till årets Stockholmsbyggnad 2016. Ett framgångsprojekt som är ett samarbete mellan Akademiska Hus och KTH, arkitekten Tham & Videgård och installationskonsulten Incoord som har projekterat byggnadens
vvs-, styr- och sprinklersystem.

För sjunde året i rad arrangerar Stockholms stad tävlingen Årets Stockholmsbyggnad. Av de tio finalisterna som juryn gallrat fram har stockholmarna nu röstat fram vinnaren av 2016 års pris: KTH Arkitekturskolan. Vid prisceremonin den 26:e maj löd en av juryns kommentarer: ”Ett fint anpassat tillägg till en trång miljö där fasadens roströda cortenstål, med sin organiska form, ger ett både mjukt och uppkäftigt intryck. Ett generöst hus som får besökaren att känna sig såväl nyfiken som inbjuden". Stadsbyggnads- och kulturborgarrådet Roger Mogert delade ut det ärofyllda priset.

Incoord har projekterat byggnadens vvs-, styr- och sprinklersystem.

- Vi på Incoord är oerhört stolta över att vara en del i denna framgång. Extra roligt är det att vi är delaktiga i vinnarprojektet av Årets Stockholmsbyggnad för andra året i rad då bostadshuset Kajen 4 vann utmärkelsen 2015, säger Mikael Lagerquist, projektansvarig på Incoord.

Nya Arkitekturskolan vid KTH har tidigare kammat hem utmärkelser som Kasper Salin-priset och Building of the year vid Archdaily awards 2016.

Arkitekturskolan certifieras enligt Miljöbyggnad SILVER.

Platsannonser