Sponsrat Sponsrat

Hur bra tjänar du i förhållande till en läkare? Undersök själv.

Ifall du själv råkar vara läkare är frågan en aning missvisande, men det gör egentligen inte så mycket eftersom den skulle kunna ställas på säkert hundra olika sätt:

Uppdaterad 2019-10-15
Publicerad 2019-10-15

Hur bra tjänar du i förhållande till en hemhjälp?

eller

Hur bra tjänar du i förhållande till en polis?

Som sagt så kan frågan ställas på många olika sätt och därmed riktas till många specifika intressegrupper. Hur många dagar skulle det egentligen ta för mig att tjäna ihop vad en läkare tjänar på en dag? Den frågeställningen är det många svenskar som i stillhet ställt sig själva. Skulle jag ens få ihop till summan eller skulle hans dagslön vara större än min årslön?

Moneyarcher.com hittar du ett litet test som gör det busenkelt för dig att jämföra din lön med någon annans, och i det här specifika fallet med särskilt utvalda yrkesgrupper. Hur lång tid skulle det ta för en städerska att tjäna ihop till vad du tjänar på en vecka? Eller varför inte vända på det, hur lång tid skulle det i så fall ta för dig att tjäna ihop till det hon tjänar på en vecka? I testet kan du undersöka lita hur du vill och på samma gång slå hål på gamla myter omkring olika yrkeskategorier och deras löner, samt förhoppningsvis få några nya insikter om hur nivån på andra svenskars löner egentligen ser ut.

Tidigare har Moneyarcher erbjudit liknande test fast där har utgångspunkten istället varit hur lönen för vanliga svenskar korresponderar med NHL-proffsen, I det här fallet har utgångspunkten varit annorlunda, eftersom det här istället handlat om att undersöka olika yrkesgrupper och vad de tjänar.

“Den möjlighet vi tidigare erbjudit folk att jämföra sina löner med NHL-svenskarnas var mest en kul grej,” säger Karl Johannesson på Moneyarcher. “När det gäller jämförelser mellan olika yrkeskategorier blir det genast lite större allvar. Det blir lättare att relatera till för de flesta och vad de finner fram till i testen kan såklart få en del politiska implikationer, oavsett vilken kant av höger-vänsterskalan de tillhör.”

Testet är väldigt enkelt och ger dig ett omedelbart svar på hur många dagar det tar de olika yrkeskategorierna att tjäna ihop till din årslön (brutto). Helt beroende på vem du är eller vem den som din lön jämförs med kommer resultatet därför att se radikalt annorlunda ut, helt eftersom. Det är enkelt gjort och skänker detta till trots en hel del insikter på väldigt kort tid.

Testa din årsinkomst i jämförelse med andras här

Platsannonser