Annons

Annons

Helene Samuelsson ny kommunikationschef på Sveaskog

Helene Samuelsson har utsetts till ny kommunikationschef på Sveaskog. Sveaskog delar därmed den nuvarande staben HR- och Kommunikation i två staber, HR respektive Kommunikation. Helene Samuelsson tillträder tjänsten den 15 oktober.

- Jag är mycket glad att få Helene Samuelsson som en del av vårt team. Engagemanget kring skogen och skogens användning ökar. Därmed behöver Sveaskog fokusera tydligare på sin kommunikation och växla upp den externa kommunikationen för att öka kunskapen om och förtroendet för skogsbruket. I detta arbete kommer Helene att bidra med värdefull kompetens genom sin bakgrund och erfarenhet, säger Sveaskogs vd Per-Olof Wedin.

- Samtidigt har Sveaskog stora utmaningar att säkerställa att företaget är en attraktiv arbetsgivare även i framtiden. Det är viktiga satsningsområden för Sveaskog som arbetsgivare och affärspartner, fortsätter Per-Olof Wedin.

Helene Samuelsson arbetar som Chef Kommunikation och Public Affairs på Preem AB sedan 2007 och har tidigare även arbetat som marknadschef på Preem.

- Jag ser fram emot min nya roll och att börja arbeta i en av Sveriges mest innovativa och spännande branscher, säger Helene Samuelsson.

FÖR MER INFORMATION:
Per-Olof Wedin, vd och koncernchef, tel. 08-655 91 74, 076-130 42 01
Per Matses, vice vd och CFO, tel. 08-655 92 90, 070-655 98 20
Helene Samuelsson, tel. 070 450 12 22


Sveaskog är Sveriges ledande skogsföretag och säljer timmer, massaved, biobränsle, skogsplantor och skogliga tjänster. Sveaskog kompletterar utbudet från egen skog med inköp från andra skogsägare, byten och import. Dessutom gör Sveaskog markaffärer och utvecklar skogen som en plats för fiske, jakt och andra naturupplevelser. Skogen och dess tillgångar är Sveaskogs kärnverksamhet och hållbar utveckling genomsyrar allt som görs. Sveaskog är anslutet till FSC® och PEFC.
Läs mer på www.sveaskog.se