Annons

Annons

Han är Guldäggets juryordförande 2019

Inför varje års Guldägg väljs en välrenommerad kreatör att axla rollen som juryordförande. I år får en designer leda juryarbetet för första gången: Björn Kusoffsky, vd och Creative Director på Stockholm Design Lab.

Det är självklart en stor ära. Många av de mest framstående varumärkena är idag designdrivna, vilket leder till att alltifrån kommunikationsbyråer till managementkonsulter intresserar sig alltmer för designdisciplinen. Det är en spännande tid, där kreatörer både av egen vilja och omvärldens krav anstränger sig hårdare än någonsin för att företag ska förstå den avgörande betydelsen av riktigt differentierande kommunikation, säger Björn Kusoffsky. 

Björn Kusoffsky är vd, grundare och Creative Director på Stockholm Design Lab. Han är utbildad vid Beckmans Designhögskola och har varit en av landets mest tongivande designers i över tre decennier. Hans formgivning är representerad på Nationalmuseum i Stockholm och har ställts ut i bland annat Tokyo, Moskva och New York. 2014 belönades han med Berlingpriset och 2015 valdes han in i den anrika Platinaakademien.

Varje år tävlar hundratals fantastiska bidrag i Guldägget. Den exklusiva skara på två procent som belönas med den finaste valören har stötts och blötts av en oerhört kunnig jury – jag är övertygad om att Björns ledarskap säkerställer att de allra främsta guldkornen väljs ut, säger Linda Nilsson, projektledare och tävlingsansvarig för Guldägget. 

Björn Kusoffsky ser fram emot juryarbetet.

– Jag vill inspirera juryn att belöna det remarkabla. Enkla, intuitiva idéer som märks, men som också stärker varumärken på längre sikt.


Nyheter inför Guldägget 2019
Inför Guldägget 2019 tas kategorier Film och Onlinefilm bort och ersätts med kategorierna Kortare filmer och Längre filmer.

Kategori Kortare filmer
Kategorin Kortare filmer innefattar filmer som är maximalt 60 sekunder och som publicerats på linjära och/eller digitala kanaler samt bio. Det ska finnas en tydlig avsändare, oavsett om uppdragsgivaren betalat för utrymmet eller inte.

Kategori Längre filmer
Kategori Längre filmer innefattar filmer som är minst 61 sekunder och som publicerats på linjära och/eller digitala kanaler samt bio. Det ska finnas en tydlig avsändare, oavsett om uppdragsgivaren betalat för utrymmet eller inte.

Förutom förändringarna gällande de nya filmkategorierna så tas kategori Mobilt bort och kommer från och med 2019 att ingå i kategori Digitalt.

Guldäggets juryordförande utses av Sveriges Kommunikationsbyråers styrelse.
Inlämningen till Guldägget öppnar idag den 10 december 2018, med deadline den 28 januari 2019.
Guldäggsgalan går av stapeln den 25 april på Stockholm Waterfront Congress Centre.