Sponsrat Sponsrat

Framia vill hjälpa konsumenter att välja rätt passepartout

Att använda passepartouter till sina inramade bilder är idag något vi ser allt mer av. Billiga ramar får en proffsig och lyxig touch om du använder dem tillsammans med en passepartout. Det finns dock mycket att tänka på när man ska välja typ av passepartout. Varför är det viktigt att en passepartout ska vara PH-neutral och syrafri? I denna artikeln benar Framia ut denna viktiga fråga.

Uppdaterad 2020-03-13
Publicerad 2020-03-13

Passepartouter är ett givet val för den som vill ge sina bilder det där lilla extra detaljen när de ramas in. Den används både för att framhäva bilden i ramen men också för att skydda bilden så att den inte ligger direkt mot glaset. En passepartout är passande när man vill sätta ihop ett proffsigt fotocollage av favoritbilderna.

  • Det är viktigt att känna till att en passepartout alltid ska vara PH-neutral och syrafri, så att den inte kommer att påverka dina bilder negativt sätt när de åldras. Detta är något som vi på Framia är måna och konsumenter kan räkna med våra passepartouter uppfyller dessa krav, säger Darko Lazarevic, VD på Framia.

Idag finns det oändliga möjligheter och konsumenter kan välja mellan allt ifrån passepartouter i standardmått till att måttbeställa en passepartout efter egna mått. Det kan därför kännas som rena rama djungeln att hitta rätt storlek och kombination med ram de första gångerna. För många standardbildstorlekar finns det färdiga passepartouter att välja mellan. Har bilden ett ovanligt format, eller om man önskar en passepartout till en särskild ram som inte har standardstorlek, så är det en god idé att måttbeställa en passepartout.

En grundläggande regel är att passepartoutens yttermått alltid ska vara samma som ramens bildmått. Innermåttet på passepartout bör vara 1 cm mindre än bilden och anledningen till detta är just att det ska finnas någonstans att fästa bilden i passepartout för att den inte ska glida rakt igenom. Ett standardmått på en passepartout är ca. 5 cm runtomkring din bild. Många tycker också att det är snyggt med bredare passepartouter med ca. 10 cm runtom bilden.

Om Framia

Webbshopen framia.se lanserades år 2013. Framia är ett nytt modernt koncept som erbjuder ett brett sortiment av både tavelramar, passepartouter och posters i många olika material och utseenden.

Platsannonser