Sponsrat Sponsrat

Fintech-bolaget Kompar växer rekordsnabbt genom att hjälpa företag med finansiering

Publicerad 2020-04-01

Kompars värde på ansökningar för företagslån har sedan 2018 ökat hela 10 gånger. Bolagets målsättning är att hjälpa små och medelstora bolag att växa genom att möjliggöra att de får tillgång till den finansiering de behöver på ett effektivt och behagligt sätt. 

Kompars snabba tillväxt beror både på teamets gedigna bransch-kännedom och kunskaper om entreprenörskap. Kompar förstod tidigt vikten av att rikta sig till en stor mängd av långivare och banker för att öka chanserna att företag ska kunna hitta det bästa företagslånet utifrån deras unika situation. Olika företag har nämligen olika behov av resurser och olika förutsättningar för att få tillgång till externt kapital.

Olika anledningar till att ta ett företagslån

Går man i tankarna om att ta ett företagslån så finns det ett par viktiga aspekter som man ska väga in. Som ett första steg bör man som företagare se över sina finansieringsbehov. Det finns oändligt många anledningar till att man behöver ta ett företagslån. Det kan vara allt ifrån att man vill expandera sitt företag till nya marknader till att kunna anställa mer personal eller att öka sina medel till marknadsföring. Man bör vara införstådd med att olika typer av företagslån kan lämpa sig bättre eller sämre beroende på hur finansieringsbehovet ser ut.

När man har fyllt i en lånansökan via Kompar så får man inom kort flera erbjudanden från olika banker och långivare. Här är det essentiellt att man jämför de olika erbjudandena för att se hur de passar in på företagets lånebehov.

Ett annat viktigt steg i processen av att välja ett företagslån är att försöka utvärdera vad mervärdet blir av finansieringen. Det är bra att definiera om den nya marknadsförings-satsningen eller om den ökande försäljningen kommer ge en högre bruttovinst än själva kostnaden för lånet. Genom att göra en grundlig utvärdering innan man väljer lån så är det också större chans att man gör ett smart val.

Om Kompar
Kompar är en del av 138an Group AB. Kompar grundades med målsättningen att hjälpa små och mellanstora företag i Sverige att hitta och jämföra företagslån.

Presskontakt:

Namn: Philip Kornmann

Epost: pr@kompar.se

Platsannonser